La millor temporada dels Tirallongues els fa estar a un pas d'aconseguir ser colla de 8

Els manresans esperen obtenir aquest títol l'any vinent

El 4d8 que els Tirallongues van executar durant la diada dels castellers de Sant Cugat
El 4d8 que els Tirallongues van executar durant la diada dels castellers de Sant Cugat | Tirallongues
Redacció
13 de novembre del 2017
Actualitzat a les 12:09h
Aquest diumenge, 12 de novembre, la colla castellera Tirallongues de Manresa va participar en la diada de la colla dels castellers de Sant Cugat, coneguts popularment com els Gausacs. L'acte, que va tenir lloc a la plaça d'Octavià del municipi vallesà, també va comptar amb l'actuació dels castellers de Badalona, els Micacos.

La jornada va començar reivindicant la llibertat dels presos polítics per part de totes tres colles. En aquest sentit, els Tirallongues van alçar tres pilars de 4. El mateix van fer els Gausacs, que van "il·lustrar" els seus castells amb pancartes de suport a Raül Romeva, membre casteller de la colla de Sant Cugat. Els Micacos, per a solidaritzar-se amb els Jordis i els membres del govern empresonats, van executar un pilar de 4.

Amb la voluntat de descarregar el sisè 4d8 de la temporada, els castellers de Manresa van començar la seva actuació executant un excel·lent 3d7. El gran repte dels Tirallongues va arribar a la segona ronda. I el van aconseguir superar. El sisè 4d8 de la temporada va descarregar-se amb èxit. Per acabar, els de la camisa ratllada van executar el novè 5d7 de la temporada i es van acomiadar de Sant Cugat amb un pilar de 5.

Amb l'actuació d'aquest diumenge, els Tirallongues tanquen una temporada de somni; la millor de la seva història. Una temporada en la qual han aconseguit descarregar set construccions de vuit i on han mostrant castells inèdits en la colla com el 3d8 o el 3d7 aixecat per sota.

Els castellers de la comarca del Bages celebraran, la temporada vinent, el seu 25è aniversari. I, veient com els ha anat durant aquest 2017, per a celebrar les noces d'argent la seva fita és passar de colla de 7 a colla de 8. Tenint en compte que per ser colla de 8 s'han d'haver descarregat 8 castells de 8 en tres anys, i només en una temporada els Tirallongues ja n'han executat set, els de Manresa ho tenen tot per a fer realitat el seu objectiu.