La 16a Fira Medieval d'Oficis de Súria clou amb la consolidació de les recreacions històriques

Durant tot el cap de setmana milers de persones van visitar el Poble Vell del municipi bagenc

Combat de cavallers a l'Era del Castell, durant la 1a Fira Medieval d'Oficis de Súria
Combat de cavallers a l'Era del Castell, durant la 1a Fira Medieval d'Oficis de Súria | AjSúria
Redacció
13 de novembre del 2017
Actualitzat a les 9:50h
Un castell de focs d'artifici va posar punt i final, diumenge al vespre, a la 16a Fira Medieval d'Oficis, que va celebrar-se durant tot el cap de setmana al Poble Vell de Súria amb la presència de milers de visitants. Enguany, el certamen s'ha caracteritzat per l'animació, la consolidació de les recreacions històriques i una afluència força constant de persones de totes les edats al llarg dels dos dies de Fira.

Durant dissabte i diumenge, doncs el barri antic de Súria va tornar a transmetre la imatge d'una petita vila medieval, amb més d'una cinquantena de demostracions d'oficis, tallers, exposicions, actuacions de carrer i altres activitats. La Fira Medieval d'Oficis de Súria es va revalidar novament com un certamen bàsicament familiar, amb la presència de persones procedents de la Catalunya Central i l'àrea metropolitana de Barcelona.

En aquesta edició es va tornar a constatar la bona acollida tant de les recreacions històriques com dels actes emblemàtics del certamen, com va ser el cas de l'espectacle teatral Salats!; les exhibicions d'aus rapinyaires; les teatralitzacions a l'entorn de la galeria de la sal, així com també les actuacions de carrer a càrrec de l'Escola Municipal de Música, dels Grallers del Poble Vell, dels Bastoners de Súria, del Tro Gros, del Foment Cultural, del Col·lectiu Jueus de l'Aixada i dels grups musicals Els Berros de la Cort i Graiatus.

El comerç del centre de la vila també va romandre obert durant la Fira. Així mateix, tant dissabte com diumenge es va oferir un servei de transport gratuït des de l'aparcament de l'entrada sud de la vila fins el centre urbà.

La 16a Fira Medieval d'Oficis va ser inaugurada dissabte al migdia en un acte copresidit pels alcaldes de Callús, Joan Badia; de Fonollosa, Eloi Hernàndez, i de Sant Joan de Vilatorrada, Gil Ariso. La presència dels tres batlles responia a una expressió de solidaritat veïnal amb aquests municipis del Mig Cardener que van patir especialment la violència policial durant el referèndum d'autodeterminació del passat 1 d'octubre.
 
Arxivat a