Aleix Duran: «Hem superat una setmana molt complicada»

L'scouting de l'equip tècnic i la capacitat de jugar en transició han estat la clau del partit, per als jugadors manresans

Aleix Duran donant instruccions durant el partit
Aleix Duran donant instruccions durant el partit | BàsquetManresa
Xavier Sucarrats / Joel Peña
12 de novembre del 2017
Actualitzat a les 22:16h

Aleix Duran, tècnic de l'ICL Manresa, advertia ja divendres a la roda de premsa prèvia dels problemes físics d'Ashley Hamilton, Jokubas Gintvainis i Jordan Sakho. A tots tres s'hi han afegit Lluís Costa, amb una microruptura als isquiotibials, i Jordi Trias, que ha passat una mala nit. La gran feina que han fet els serveis mèdics i el preparador físic, Adrián Rubio, ha permès que tots poguessin intervenir en el duel contra el Levitec Osca. Duran ha volgut agrair aquesta important tasca. L'aspecte físic ha passat factura al darrer període i la diferència no ha estat tan àmplia com s'ha sospitat que seria durant molts minuts. Però el que més ha satisfet a l'entrenador de l'ICL Manresa ha estat que tots els jugadors han estat al servei de l'equip i on no hi arribava un ho feia un altre.

El tècnic de l'ICL Manresa ha destacat la continuïtat en la bona sortida del seu equip, seguint així la dinàmica començada contra el Barça B i l'Iberostar Palma. "Hem estat extraordinaris contra un equip que t'exigeix molt. Hem tingut bons percentatges en el llançament de dos. En el de tres no hem estat tan bé. Però hem capturat rebots que ens han donat segones oportunitats. L'equip ha estat de nou. Gairebé de deu", ha explicat Duran. Les pilotes perdudes, un total de divuit, han estat una de les poques llacunes de l'ICL Manresa. Duran ha recordat que el seu rival és un dels equips que més en provoca als adversaris. A més, "moltes han estat als darrers cinc minuts de partit. I altres en muntar alguns contraatacs". 

Seguint la filosofia de partit a partit, dins el club manresà no s'ha parlat encara del proper partit contra el Breogán. Primer calia assegurar el triomf contra el Levitec Osca. Un cop sumada una nova victòria, ja es pot pensar en els gallecs. 

Cap objecció a la victòria manresana per part del tècnic forani

Guillermo Arenas, entrenador del Levitec Osca, ha reconegut sense embuts el triomf de l'ICL Manresa. La intensitat defensiva i l'encert en atac dels jugadors locals a la primera part han marcat el partit de forma definitiva. Al segon temps, els aragonesos han intentat reaccionar però "la qualitat dels seus jugadors els ha permès administrar el seu avantatge". Quan el Levitec Osca ha volgut reaccionar ja era massa tard. 

L'scouting de l'equip tècnic i la capacitat de jugar en transició de l'ICL Manresa han estat la clau del partit

Després de la victòria de l'ICL Manresa davant el Levitec Huesca, Gabriel Iffe Lundberg i Javi Mugica han valorat el partit. El danès ha explicat que l'equip té molta confiança i això s'acaba traduint en victòries per l'equip.  Del plantejament ofert per l'equip tècnic, Lundberg ha lloat l'scouting dels entrenadors i ha destacat que "Van Wijck és un dels millors jugadors de la lliga i quan tenia la pilota l'equip ha defensat amb més agressivitat per aturar-lo". Per la seva part, Mugica ha argumentat que els bagencs han dominat el partit en tot moment. Concretant més, el pivot ha explicat que "aquesta setmana l'equip ha posat èmfasi en els tirs exteriors perquè quan intentes entrar dins l'Osca es tanca molt bé i això ha resultat en un bon balanç entre tirs de 3 i interiors".

Per part de l'Osca, Albert Fontet ha explicat que l'equip aragonès no ha pogut respondre davant l'alt nivell d'intensitat defensiva del Manresa i això els ha fet anar darrere tot el partit. D'altra banda, també ha comentat que l'Osca no ha pogut estar al nivell defensiu que ha mostrat aquest inici de temporada i això els ha fet molt mal després de rebre 25 punts el primer quart.
Arxivat a