El Cd'E Manresa torna a somriure al Congost guanyant el Manlleu (2-1)

El Cd'E Manresa torna a guanyar al Congost
El Cd'E Manresa torna a guanyar al Congost | José Antonio Sánchez
José Antonio Sánchez
12 de novembre del 2017
Actualitzat a les 19:14h
Deu anys havien passat des de la darrera visita del Manlleu al Congost, quan aleshores ambdós equips jugaven a 3ª Divisió. En aquella ocasió el Cd'E Manresa va guanyar per un 2 a 0 que no li va servir, posteriorment, per conservar una categoria que ja no ha testat mai més fins ara. En aquesta ocasió l'equip blanc-i-vermell ha tornat a imposar-se al seu rival osonenc, però només a la llarga se sabrà si els tres punts hauran servit per tornar a la categoria de bronze. El partit va ser per emmarcar. Els dos gols locals, també. Brian, en una acció personal, i Marçal Lladó, culminant una gran jugada del seu equip, van ser els encarregats de posar de nou un somriure a la cara de la parròquia local. No se sap si s'ha acabat el malastruc al Congost, però per alguna cosa es comença.

La primera part va ser molt entretinguda. Sobre el verd del Congost es van veure dos equips que van tenir un bon tracte de la pilota i que intentaven lligar un bon futbol des de la seva línia defensiva. Si be és cert que als primers minuts del partit no hi va haver un dominador clar de la contesa, sí que es va veure un Manresa amb una marxa més que el seu rival. I aviat això es traduiria en el primer gol del matí. Als 7', després d'una jugada pel carril esquerra de l'atac manresà, Brian es feia amb la pilota, encarava la mitja lluna de l'àrea i etzibava una gardela creuada que es colava per l'escaire de la porteria de Cristian Carbó, reproduint, si fa o no fa, el gol que havia aconseguit una setmana enrere al camp de La Verneda. Poc després Biel Rodríguez culminava amb un xut franc que va sortir a fora per molt poc una gran jugada col·lectiva del Manresa. El Manlleu va poder aturar el cop del seu rival i va tornar a igualar el matx, encara que fins la recta final del primer període no es van viure ensurts a les porteries. Això sí, anades i vingudes d'una punta del camp a una altra, amb un bon tracte de la pilota, van entretenir la concurrència a l'estadi.

Als 36' arribaria la primera (i única) arribada amb cert perill de l'equip visitant. Martí Soler xutava des del balcó de l'àrea i la pilota fregava el travesser després de tocar lleugerament en un defensa. El tret de cantonada el treia Bernat pràcticament sota pals, un cop superat Tienda. Tres minuts més tard, després d'una incursió per l'esquerra, Brian feia lluir-se Cristian Carbó, que evitava el 2-0 amb una bona mà al costat del pal. La única nota negativa dels primers 45 minuts, si es pot dir així, va ser que hi van haver poques ocasions clares de gol, malgrat que el joc d'uns i altres mereixia una mica més d'emoció a les àrees.

A la represa el Manlleu va sortir amb més empenta. El Manresa no era capaç de retenir la pilota als seus peus, fruit de la despesa en la pressió del seu rival. No obstant, la primera ocasió de gol la va tenir Javi López als seus peus després de rebre una passada en profunditat i presentar-se davant Cristian Carbó, però el seu xut va sortit fregant el travesser (49'). El millor inici visitant es va veure reflectit en el marcador després d'un tret de banda que Tienda no va poder atrapar; el refús en curt va quedar a peus del capità manlleuenc, Martí Soler, i el mateix Tienda el va travar abans que el seu rival comprés uns números de loteria que el feien guanyador del sorteig. Però des dels onze metres Martí Soler no va errar el tret i les taules tornaven al marcador de l'estadi. 

Semblava que s'obria un nou panorama, amb més dosi de moral pels osonencs i més dubtes pels bagencs, però la realitat va ser una altra. El Manresa no va trigar a posar les coses com estaven abans i sis minuts després, arran d'una jugada de fantasia que va néixer a l'alçada de la banqueta local, que va transcórrer per la banda esquerra de l'atac manresà i que va culminar Manel Sala amb una assistència sobre l'arribada de Marçal Lladó, qui posava la rúbrica. Golàs. Tot el que es va viure després va ser un vull i no puc del Manlleu davant un Manresa que va gaudir d'un grapat d'ocasions per matar el partit.

La primera ocasió per aconseguir el gol de la tranquil·litat arribaria als 74'. Manel Sala, des de l'esquerra de l'atac, posava un gran centre al cap de Javi López; però la rematada d'aquest la va poder neutralitzar Cristian Carbó amb una bona aturada. Una gran jugada personal de Brian (85'), amb una gran aturada del porter visitant arran de gespa, era la següent ocasió per matar el partit. Un parell de minuts més tard, arran d'un tret de cantonada, Brian, tot sol, perdonava el 3 a 1. Només un minut més tard era Albert López qui posava a prova Cristian Carbó amb un xut des de l'interior de l'àrea que el porter visitant salvava a l'alçada del primer pal. Ja en temps afegit era Manel Sala qui feia passar la pilota fregant la soca del pal de Cristian Carbó, després d'una rematada des d'una mica més enllà del vèrtex de l'àrea petita. I mentre tot això succeïa, sense noticies del porter local Tienda. Un bon termòmetre per valorar que la victòria del Manresa, just un mes després de la darrera aconseguida davant el Sant Cugat, va ser molt més que merescuda. 
 

Classificació Primera Catalana

Fitxa tècnica

Centre d'Esports Manresa

Tienda
Solernou
Agus
Florent
Moha
Bernat
Biel Rodríguez (Manel Sala, 61')
Sergi Soler
Javi López (Albert López, 82')
Marçal Lladó
Brian (Cuello, 92')

Agrupació Esportiva Cultural Manlleu

Cristian Carbó
Pajares (Plà, 84')
Joel (Fran, 45')
Dan Coll
Raül García
Alex Soler (Balagué, 73')
Cristian Martínez (Marçal, 45')
Oriol Vila
Javi del Pozo
Martí Soler
Kako (Criado, 71')

Gols

1-0 (7'), Brian
1-1 (59'), Martí Soler, de penal
2-1 (66'), Marçal Lladó

Targetes

Solernou
Agus
//
Dan Coll
Oriol Vila

Camp

Estadi del Congost, 150 espectadors