Els alcaldes de Callús, Fonollosa i Sant Joan inauguraran la Fira Medieval d'Oficis de Súria

La Fira Medieval d'Oficis de Súria tindrà lloc aquest cap de setmana
La Fira Medieval d'Oficis de Súria tindrà lloc aquest cap de setmana | AjSú
Redacció
10 de novembre del 2017
Actualitzat el 11 de novembre a les 17:48h
Els alcaldes de Callús, Fonollosa, i Sant Joan de Vilatorrada, Joan Badia, Eloi Hernàndez i Gil Ariso, respectivament, presidiran conjuntament la inauguració de la 16a Fira Medieval d'Oficis de Súria aquest dissabte 11 de novembre. El certamen surienc es podrà visitar durant tot el cap de setmana al nucli antic del Poble Vell.

L'Ajuntament de Súria ha convidat els tres alcaldes a presidir la inauguració de la Fira com a expressió de solidaritat veïnal amb aquests municipis del Mig Cardener que van patir especialment la violència policial durant el referèndum d'autodeterminació del passat 1 d'octubre. En l'acte inaugural, els tres batlles seran acompanyats per l'alcalde de Súria, Josep Maria Canudas, i pel regidor d'Ensenyament, Turisme i Participació, Miquel Caelles.

L'acte d'inauguració oficial de la 16a Fira Medieval d'Oficis tindrà lloc a les 12.15 h a la sala cal Balaguer del Porxo, tot i que el certamen ja es podrà visitar des de mig matí.

Prèviament tindrà lloc una recepció a la Casa de la Vila, pels volts de les 11.00 h, i la tradicional passejada institucional pel centre urbà i pel recinte de la Fira.

En aquesta 16a edició, la Fira Medieval d'Oficis reforçarà les recreacions històriques i manté actes emblemàtics com les representacions de l'espectacle teatral 'Salats!', les exhibicions d'aus rapinyaires i les actuacions de música i dansa, titellaires, conta-contes, exposicions, teatralitzacions a l'espai de la galeria de la sal, tir amb arc i animació de carrer, entre d'altres atractius.

Diumenge al vespre, en la recta final del certamen, tindran un especial protagonisme les recreacions itinerants amb els personatges del Castlà del Castell i un cavaller nòrdic. D'altra banda, la Fira recupera enguany els focs d'artifici com a acte de cloenda.

Una altra de les novetats d'aquesta edició és el servei de transport gratuït que funcionarà dissabte i diumenge entre l'estacionament de l'entrada sud de la vila, a l'alçada de la gasolinera, i el centre urbà.

El nucli antic surienc acollirà més d'una cinquantena de demostracions d'oficis i de tallers, a més d'exposicions i altres activitats pensades per atreure un públic bàsicament familiar. La Fira Medieval d'Oficis també compta amb la implicació de nombroses persones i entitats de la vila.

Pels carrers i places del Poble Vell hi haurà actuacions de l'Escola Municipal de Música, Grallers del Poble Vell, Bastoners de Súria, Tro Gros i Col·lectiu Jueus de l'Aixada, als quals cal afegir els grups musicals Els Berros de la Cort i Graiatus.

El comerç del centre de la vila també obrirà les seves portes durant el cap de setmana amb motiu de la Fira, per iniciativa de Súria Punt Comercial.

L'acte inaugural de la Fira servirà d'obertura per a l'exposició 'El segle XIII. Vida i costums a Catalunya', que es podrà visita a Cal Balaguer del Porxo fins al proper 14 de gener.

Al llarg del cap de setmana també tindrà lloc la quarta edició del concurs fotogràfic de la Fira Medieval d'Oficis de Súria a Instagram, en el qual es podrà participar amb les etiquetes #firamedievalsúria o #firamedievalsuria.

L'organització i coordinació de la Fira Medieval d'Oficis és a càrrec de l'àrea de Turisme de l'Ajuntament de Súria. Per segon any consecutiu, l'empresa El Trobador Produccions (Vilafranca del Penedès) s'encarrega de la gestió del certamen.
Arxivat a