Manresa comptarà amb un nou Cruyff Court a la plaça Milcentenari

Aquest camp de futbol se suma al Cruyff Court Gerard Piqué de Sant Guim de Freixenet, Hristo Stoichkov de Martorell, Cruyff Court Sergio Busquets de Badia del Vallès, al Cruyff Court Carles Puyol de la Pobla de Segur

Presentació del Cruyff Court que anirà a la plaça Milcentenari
Presentació del Cruyff Court que anirà a la plaça Milcentenari | AjM
Redacció
10 de novembre del 2017
Actualitzat a les 14:34h

L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent; el director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana; l'ambaixador del Cruyff Court Manresa, Manel Estiarte; el responsable del Projecte Cruyff Courts dela Fundació Cruyff, Sander Waare; Berta Muelas, dela Fundació Bancària "la Caixa", i Sor Lucia Caram, del FC Barcelona, han anunciat aquest divendres la propera inauguració del Cruyff Court de Manresa, per promoure l'esport entre els infants i joves de la localitat. El camp s'emplaçarà ala PlaçaMilcentenari, al centre de Manresa.

Valentí Junyent ha informat que aquest camp es construirà l'estiu de l'any vinent i estarà apadrinat pel gran esportista manresà Manel Estiarte. L'alcalde ha valorat aquesta notícia de forma "molt positiva que contribuirà, gràcies a la col·laboració de tothom, a continuar revitalitzant el Centre Històric de Manresa i ajudant als joves a fer esport en un entorn segur", especialment en una zona de la ciutat on hi ha manca d'instal·lacions esportives. Ha subratllat també la força de l'esport "com a eina educativa i de cohesió".

Manel Estiarte: "És un orgull ajuntar el nom de Manresa amb el de Johan Cruyff"
 
Manel Estiarte ha donat les gràcies ja que és un  "orgull  comptar amb mi com ambaixador d'aquesta nova instal·lació". L'esportista ha explicat el seu "lligam personal dels darrers anys i la meva gran admiració" pel futbolista holandès, i per tant, "m'enorgulleix moltíssim lligar el nom de Manresa amb la figura del Johan".

Al seu torn Jaume Massana ha mostrat la seva alegria per la col·laboració de La Caixa amb diversos actors i entitats per tirar en endavant "un projecte rellevant per a la ciutat, una iniciativa que té l'objectiu "de fer que els joves practiquin esport i contribueixin a reforçar un model d'integració social".

Sor Lucía també ha posat l'accent en continuar "sumant iniciatives i complicitats que ajudin a la infància més vulnerable" i especialment en un entorn on és molt necessari aquest treball "amb infants amb risc d'exclusió social".  

Es preveu la construcció de 15 camps arreu de Catalunya

Aquesta iniciativa és el fruit de l'aliança entre la Fundació Cruyff, la Fundació Bancària "la Caixa" i la Fundació FCBarcelona per a la construcció, manteniment i dinamització d'un total de 15 Cruyff Courts arreu de Catalunya, prioritzant zones desfavorides per fomentar la inclusió social d'infants i joves especialment vulnerables a través de la pràctica de l'esport.

Els Cruyff Courts són petits camps de futbol d'ús lliure que tenen com a objectiu fomentar l'esport i inculcar valors com la responsabilitat, la integració, el joc en equip i la superació personal, així com aconseguir prevenir el sedentarisme i l'obesitat infantil.

El camp anunciat aquest divendres a Manresa se suma al Cruyff Court Gerard Piqué de Sant Guim de Freixenet, al Cruyff Court Hristo Stoichkov de Martorell, al Cruyff Court Sergio Busquets de Badia del Vallès, i al Cruyff Court Carles Puyol de la Pobla de Segur. L'embrió d'aquest projecte va ser la creació del Cruyff Court Xavi Hernández a Terrassa, que va posar els fonaments de l'acord.

Aquesta iniciativa també impulsa dos projectes específics en aquests camps de futbol: els Cruyff Courts 6vs6, campionats per a nois i noies de 10 a 12 anys en què participen tots els Cruyff Courts, i el Community Program, amb l'objectiu que joves de diferents barris aprenguin a organitzar el seu propi torneig.

La col·laboració per al desplegament del projecte Cruyff Court a Catalunya se suma a l'aliança entre les tres entitats per impulsar el projecte Pati 14 de la Fundació Cruyff, que preveu la renovació de 10 zones d'esbarjo d'escoles ubicades a diferents localitats catalanes.

Sander Waare ha explicat que el projecte Cruyff Courts està en marxa a Catalunya des del 2008 i des de fa més de 15 anys a la resta del món. "El objectiu és el mateix, seguir la voluntat del Johan, fent que els nens puguin jugar al carrer a futbol i en un espai segur". En aquests moments hi ha 231 camps instal·lats a 20 països del món, amb més de 300.000 usuaris.

La representant dela Fundaciódel Barça, Berta Muelas, ha subratllat la voluntat de la seva identitat de treballar conjuntament amb tothom per continuar el llegat d'un esportista que ha marcat la història del Barça.

Plaça Milcentenari, un espai qualificat de zona verda

L'Ajuntament de Manresa considera que l'esport és una activitat educativa altament adequada en el cas d'infants i adolescents  en situacions de risc i per això espera que l'emplaçament de la Cruyff Court ala Plaça del Milcentenari, al Centre Històric de la ciutat, sigui un revulsiu i esdevingui un espai de referència per atendre la necessitat d'esport de lleure dels infants i joves que hi viuen

L'espai que acollirà el futur camp està qualificat com a zona verda -com a parc públic- des del pla general del 1987 i ha mantingut aquesta qualificació tant en el pla del 1995 com en el nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) que s'ha aprovat aquest mateix any.