Navarcles abordarà els drets dels infants en una jornada oberta a professionals i polítics

Tindrà lloc el dilluns 20 de novembre i comptarà amb ponències de psicòlegs i educadors socials

Redacció
10 de novembre del 2017
Actualitzat a les 12:03h
Coincidint amb el Dia Mundial dels Drets dels Infants, el Consell Comarcal del Bages (CCB) i l'Ajuntament de Navarcles han organitzat, per al proper dilluns 20 de novembre la segona Jornada d'Infància i Adolescència en risc social al Bages: la importància del treball en xarxa. Es tracta de la segona edició d'una trobada que pretén acostar una metodologia de treball necessària en l'abordatge de la complexitat en la intervenció social amb les persones.

En aquest sentit, i celebrant la bona acollida que va tenir la primera jornada celebrada el mes de novembre de fa dos anys a Castellbell i el Vilar, el conseller de l'Àrea d'Acció Social i Ciutadania, Albert Marañón, ha assenyalat que "seguirem treballant de manera conjunta i transversal per fer visibles els projectes i els programes que es duen a terme per garantir els drets de la infància i en especial per promoure i aplicar mesures educatives i d'inserció social dels infants i adolescents en risc social".

L'acte del dia 20, que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya, tindrà lloc al Teatre Auditori Agustí Soler i Mas de Navarcles i se centrarà en planificar i compartir experiències que promoguin el benestar dels infants i adolescents en situació de risc d'exclusió social amb l'objectiu de contribuir a la millora de les seves condicions de vida i el seu benestar psico-social. La trobada s'adreça a responsables polítics municipals, professionals de l'àmbit de Serveis Socials, Educació i Joventut i tots aquells professionals que intervenen amb infants i adolescents per analitzar els recursos de què es disposa. Totes aquelles persones interessades a participar en la jornada poden formalitzar la inscripció mitjançant aquest enllaç.

Programa

José Leal, psicòleg clínic i psicoanalista, serà l'encarregat d'impartir la ponència inaugural, titulada Intervenció d'acompanyament professional en contextos no clínics: Efectes terapèutics i aspectes ètics en la intervenció en xarxa. Tot seguit, Sandra Palomino, regidora de serveis socials de l'Ajuntament de Navarcles i treballadora social de l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, moderarà la taula rodona Experiències pràctiques de treball en xarxa des de serveis socials en la infància i adolescència, en què hi participaran Georgina Solanes, educadora social de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat; Sandra Freixa, educadora social de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet, i Núria Mariano, tècnica d'Igualtat del Consell Comarcal del Berguedà.

Durant la jornada, a més, es podrà visitar l'exposició fotogràfica 20 anys treballant per la protecció a la infància i l'adolescència. Una mirada a través de l'objectiu, en commemoració dels 20 anys de treball del Servei d'Atenció a la Infància i l'Adolescència Bages-Berguedà al territori.

Descarrega't aquí el document informatiu de la jornada.