La violència de gènere, protagonista d'un treball de camp dels batxillers de la Joviat

Els estudiants van parlar, durant l'any passat, amb interns de Lledoners condemnats per delictes de violència masclista i durant aquest trimestre han analitzat l'exposició "Trencant el silenci"

Redacció
10 de novembre del 2017
Actualitzat el 13 de novembre a les 12:22h
La violència de gènere és un tema que molts centres educatius, tant de primària com de secundària, aborden amb l'objectiu de prevenir-la i de promoure les relacions saludables entre home i dona.

En aquest sentit, l'any passat l'escola Joviat va començar, amb els alumnes de primer de batxillerat, un projecte en el qual els estudiants van parlar amb alguns dels interns de Lledoners del mòdul de violència de gènere, així com també amb tres dones víctimes d'atacs masclistes membres de l'associació de suport a víctimes de violència de gènere Lilium.

El treball de camp ha seguit, aquest curs, amb l'anàlisi de l'exposició fotogràfica Trencant el silenci, que des del 3 de novembre i fins el dia 29 tothom que ho vulgui la podrà visitar al vestíbul de la Joviat. Es tracta d'una mostra de 14 instantànies impulsada per l'associació Lilium amb la col·laboració de Foto Art Manresa que pretén conscienciar la població sobre la dura situació en què es troben algunes dones víctimes de violència masclista. L'exposició consta d'un cartell de presentació, dos escrits personals que tracten sobre aquest tema i de 14 frases escrites damunt de cada fotografia per les mateixes víctimes.