La Diputació signa un crèdit amb l'Ajuntament de Fonollosa per 65.000 euros

L'objectiu d'aquesta injecció econòmica és que el consistori bagenc pugui fer una prestació de serveis el més adequada i de la màxima qualitat possible

Redacció
10 de novembre del 2017
Actualitzat a les 10:51h
La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, va signar, aquest dijous 9 de novembre, un crèdit amb l'alcalde de l'Ajuntament de Fonollosa, Eloi Hernàndez, per 65.000 euros. Durant l'acte de signatura, Conesa va posar de manifest que aquests crèdits permeten assegurar l'"absoluta normalitat" dels ajuntaments, al·ludint que la corporació és "molt sensible a les necessitats de la ciutadania i del territori". Aquesta injecció econòmica permetrà, segons la presidenta de la Diputació, que l'Ajuntament de Fonollosa "puguin fer una prestació de serveis el més adequada i de la màxima qualitat possible".

Gràcies a un conveni signat entre la Diputació de Barcelona i el Banc de Sabadell, els ajuntaments poden obtenir una línia de préstecs per a inversions a un tipus d'interès preferencial. Al llarg de tot l'any passat, la Diputació va signar crèdits per valor de 95.542.467,71 euros, dels quals 4.554.349,25 euros estaven subvencionats per la pròpia corporació.

L'acord entre la Diputació de Barcelona i Banc Sabadell permet impulsar el Programa de Crèdit Local, fruit del procés de selecció d'entitats realitzat durant l'any 2016. El Programa permet als ajuntaments i entitats municipals descentralitzades reduir els costos financers dels préstecs dels municipis destinats a noves inversions.  Així, les entitats locals també poden acollir-se a operacions de préstecs a llarg termini, a actuacions relacionades amb millores a la tresoreria i a línies de préstecs pont per a inversions finançades amb subvencions.