Santpedor presenta els seus segons pressupostos participatius

La regidora d'hisenda, Judit Raja, i el de comunicació, Toni Valverde
La regidora d'hisenda, Judit Raja, i el de comunicació, Toni Valverde | Xavier Sucarrats
09 de novembre del 2017
Actualitzat a les 20:16h
Santpedor ha presentat aquest dijous al vespre els seus segons pressupostos participatius amb novetats importants. En primer lloc, la partida es triplica i passa de 20.000 a 60.000 euros. La segona és que els ciutadans empadronats al municipi podran fer les seves propostes. A la primera edició, les propostes van venir directament del consistori. Un altre fet diferencial és que es podran tirar endavant més d'un projecte. Si fa un any només es podia votar una opció al 2018 se n'hauran d'escollir quatre.

De cara a obrir un gran ventall de possibilitats, l'ajuntament de Santpedor ha establert tres trams perquè hi tinguin cabuda projectes de diferent envergadura. Un primer tram serà per a propostes de fins a 5.000 euros, amb una dotació màxima de 10.000 euros. La segona escala anirà entre els 5.000 i els 20.000 euros, amb un màxim de 20.000 euros. I el darrer anirà dels 20.000 als 30.000 euros, amb un topall de 30.000. Podran presentar les seves propostes els vilatans a partir de setze anys i les entitats registrades a l'ajuntament. També ho podran fer els menors de setze anys si els representa un major d'edat sempre que estigui empadronat a la població. Els projectes han de ser sostenibles (no han de generar despeses de llum, per exemple) tot i que poden necessitar un manteniment mínim. La idea és que els santpedorencs facin saber les seves inquietuds al consistori i es faci un poble al màxim de gust de tothom. 

Es poden presentar els projectes durant el mes de novembre. Al desembre, un comitè tècnic els revisarà i requerirà les esmenes pertinents si és el cas. Durant el gener qui ho desitgi podrà defensar la seva idea i el febrer es faran les votacions. L'1 de març és el dia destinat a l'escrutini.

Els projectes es poden presentar a l'ajuntament de Santpedor, la biblioteca municipal o a través del correu electrònic municipal.
Arxivat a