Les bicicletes als fanals anuncien que diumenge arriba la 33 edició de la Berga Santpedor

La prova consta de 53 quilòmetres per als que fan la ruta a peu i de 59 per als que ho facin en bicicleta

Una bicicleta penjada en un fanal de Santpedor
Una bicicleta penjada en un fanal de Santpedor | AjStp
Redacció
09 de novembre del 2017
Actualitzat a les 15:33h

Una bicicleta penjada en un fanal de Santpedor. Foto: AjStp


Santpedor ja ho té tot a punt per a rebre la 33a edició de la Berga-Santpedor que se celebra aquest diumenge. Una marxa popular no competitiva organitzada pel Centre Excursionista 2x2 de Santpedor que cobreix 53 km a peu i 59 km en bicicleta acabarà el seu recorregut a la plaça Gran de Santpedor. Enguany, i en solidaritat a la situació política catalana, l'organització repartirà 500 llaços grocs entre els participants que es vulguin sumar així al rebuig pels empresonaments polítics de les darreres setmanes.

Per donar a conèixer aquesta marxa, el Centre Excursionista 2x2 ha tornat a llançar una campanya adreçada a captar l'atenció dels santpedorencs amb la instal·lació de bicicletes i també botes de muntanya als llocs més inversemblants. La iniciativa que es va empènyer per primer cop fa dos anys ha tornat a sorprendre alguns vianants que es trobaven bicicletes als fanals dels principals accessos al poble així com també una bicicleta al costat de l'estàtua del Timbalet a la plaça Gran per rebre els caminants i ciclistes participants a la marxa de diumenge. En total i segons les inscripcions rebudes online a dos dies per a la marxa, la major part dels participants ho fan en la modalitat de bicicleta i aproximadament un 30% restant ho fan a peu. A banda d'apuntar-se a través del web de l'entitat: www.bergasantpedor.cat, també es pot fer a algun dels centres col·laboradors. L'organització compta que enguany s'arribarà al miler de participants, si bé asseguren que la major part de les inscripcions es fan fins a darrera hora.

Com es va fer en l'edició de l'any passat i després de la bona acollida, les marques que s'instal·len al llarg del recorregut i que acostumen a ser de color groc i vermell han estat decorades pels alumnes de les escoles de Santpedor i Castellnou de Bages. Es tracta d'una iniciativa que té com a objectiu fer participar tothom en una de les activitats més rellevants que el Centre Excursionista organitza al cap de l'any. Tot i que hi ha molta gent que ha agafat aquesta marxa com una cursa competitiva, l'organització insisteix que es tracta d'una marxa participativa on cadascú competeix amb ell mateix. De fet, any rere any ha anat derivant de marxa que es feia a peu, a incorporar les bicicletes i cada cop té més adeptes que la fan corrent. Fins i tot, en els darrers anys ha crescut el grup de participants que la fan primer de pujada de Santpedor fins a Berga i després tornen. Es tractava d'un grup de ciclistes que la començaven a fer de matinada i que a aquest grup ja l'any passat s'hi van incorporar un grup d'agosarats que van fer la doble marxa corrent, és a dir Santpedor-Berga i després Berga-Santpedor.
Arxivat a