El Bages torna a mobilitzar milers de persones per la causa catalana

La plaça Major acull 5.000 persones en unes concentracions que ja son habituals al territori |´Per a la convocatòria de dissabte a Barcelona s'han omplert 45 autocars i 25 cotxes han anat aquest dimecres a taponar la frontera a la Seu d'Urgell

La plaça Major de Manresa ha tornat a mostrar l'aspecte de les grans ocasions
La plaça Major de Manresa ha tornat a mostrar l'aspecte de les grans ocasions | E. Aloy
08 de novembre del 2017
Actualitzat el 09 de novembre a les 15:20h
La plaça Major de Manresa ha acollit aquest dijous a la tarda unes 5.000 persones que omplien plaça i carrers laterals, en una jornada de vaga general que ha estat viscut durant tot el dia a les carreteres del país, i que a la nit es concentrarà a les vies d'entrada a Catalunya. Cinc mil persones a la tarda, i més de tres mil al migdia, en unes concentracions que s'han normalitzat a la capital del Bages però que mai no s'hi havien donat si no era per casos excepcionals com la lliga ACB guanyada pel TDK.

I a aquestes concentracions cal sumar-hi els 45 autobusos que l'ANC i Òmnium han omplert al Bages per anar a la concentració del dissabte a Barcelona, o els 25 cotxes particulars que, des del Congost, s'han desplaçat a la Seu d'Urgell a tallar les vies d'accés al país.

Una mobilització, la independentista, que fins fa cinc anys era minoritària i que només en les últimes setmanes ha omplert fins a una desena de vegades la plaça Major, la plaça Sant Domènec, o fins i tot la carretera de Cardona amb 10.000 i 28.000 mobilitzats.

La mobilització no s'atura, com ha dit l'alcalde Valentí Junyent davant els concentrats, en un acte que malgrat la intensa agenda del dia ha tornat a omplir la plaça Major.