Sant Vicenç de Castellet rep de la Diputació l'Estudi de mobilitat urbana

El diputat Jordi Fàbrega amb el regidor d’Administració i Seguretat Ciutadana de Sant Vicenç de Castellet, Samuel Cabot
El diputat Jordi Fàbrega amb el regidor d’Administració i Seguretat Ciutadana de Sant Vicenç de Castellet, Samuel Cabot | Diputació
Redacció
07 de novembre del 2017
Actualitzat a les 15:51h
La Diputació de Barcelona ha realitzat l'Estudi de mobilitat urbana de Sant Vicenç de Castellet, una eina que ha de servir al consistori per a la planificació integrada de les diferents xarxes que conformen el sistema de transport al municipi. El document ha estat lliurat aquest dimarts pel diputat d'Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, al regidor d'Administració i Seguretat Ciutadana, Samuel Cabot.

Aquest estudi pretén ser l'instrument que defineix les actuacions per garantir una mobilitat sostenible i segura de les persones del municipi, ja que els seus objectius són configurar un model de transport més eficient per millorar la competitivitat dels sectors comercial i industrial, així com fer més accessible els desplaçaments del conjunt d'habitants del municipi.

El treball també aporta elements significatius per contribuir a la millora de la salut de les persones, aportant més seguretat en els desplaçaments i establint unes pautes de mobilitat més sostenibles. L'estudi també inclou una anàlisi de l'accessibilitat i la mobilitat tant a peu, com en bicicleta i en vehicle a motor, i també una avaluació de la circulació i seguretat viària, el transport públic de viatgers, les zones d'aparcament, les activitats econòmiques, el soroll, el consum energètic i les emissions associades dels vehicles, entre d'altres aspectes.

Aquests estudis de mobilitat, realitzats a partir de l'anàlisi i una diagnosi de la cada municipi, amb l'estudi d'alternatives i propostes d'actuació, programen les accions a realitza per facilitar els desplaçaments en general, però també esdevenen una eina important per pautar i donar coherència als estudis d'avaluació de la mobilitat generada tant del planejament general de la ciutat com també dels altres planejaments sectorials que se'n deriven.