L'Obra Social la Caixa col·labora en el nou Hospital de dia d'Oncologia d'Althaia

Manel Valls i Jaume Massana durant la signatura del conveni
Manel Valls i Jaume Massana durant la signatura del conveni | Althaia
Redacció
07 de novembre del 2017
Actualitzat a les 15:35h
El director general de la Fundació Althaia, Manel Jovells, i el director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana, han anunciat aquest dimarts la col·laboració de l'Obra Social "la Caixa" amb el projecte del futur Hospital de dia d'Oncologia i Hematologia de la Fundació Althaia, que permetrà millorar la comoditat dels espais on els afectats per la malaltia oncològica reben els tractaments.

CaixaBank se suma així a la campanya Posem-hi el cor que Althaia està duent a terme per recaptar fons que permetin finançar el projecte.

El nou Hospital de dia d'Oncologia i Hematologia s'ubicarà a la planta 0 de l'Hospital Sant Joan de Déu i donarà servei a la població de referència de la institució, que és de prop de 260.000 habitants de les comarques del Bages, Berguedà, Solsonès, Moianès i Cerdanya. La humanització dels espais serà un element més de l'atenció integral al malat oncològic que ja s'està donant actualment i que inclou el servei d'atenció continuada; tractaments com la quimioteràpia, radioteràpia o tractaments personalitzats; la unitat de recerca; l'atenció psicooncològica; la unitat de càncer familiar, i el servei de cures pal·liatives.

El futur Hospital de dia permetrà incrementar els espais per tal que els pacients afrontin el tractament de la malaltia en un entorn de més confort i calidesa. Així, es passaran dels 231 metres quadrats actuals de superfície a 824 metres quadrats, cosa que significa que cada pacient disposarà de 31 metres quadrats enfront els 9 actuals. El nou hospital, a més, disposarà de llum natural, d'espais més amplis amb major calidesa i confort; de zones que facilitin tant la interacció entre usuaris quan ells ho desitgin com la intimitat quan ho necessitin, i s'augmentarà el nombre de llits per a malalts, passant dels 8 llits i 12 butaques actuals a 10 llits i 19 butaques.

L'Obra Social "la Caixa" ha destinat una ajuda de 50.000 euros a aquesta col·laboració, que s'emmarca en les actuacions que impulsa directament la xarxa financera de CaixaBank a la Catalunya Central per donar resposta a les necessitats del seu entorn més immediat.