El nou diari cooperatiu Jornada, es presentarà a Manresa el proper divendres

El diari, generalista, d'esquerres i feminista, té previst el seu naixement a principis de 2018 en format paper i digital

Redacció
06 de novembre del 2017
Actualitzat a les 19:37h
El proper divendres a 2/4 de 8 del vespre al Centre Cultural el Casino es presentarà el projecte del nou diari Jornada de caràcter generalista, d'esquerres i feminista. Jornada té previst sortir a principis de l'any que ve. El projecte comptarà amb una edició diària (menys els dilluns) en paper als quioscos, i la seva versió digital. La proposta és una cooperativa mixta sense ànim de lucre de socis i treballadors amb l'objectiu de ser un mitjà "que no depengui dels grans poders financers i econòmics, sinó de la gent".

La presentació de Jornada comptarà amb les intervencions d'Isaac Vilalta, periodista de Catalunya Ràdio; Alba Rojas, de l'Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central; un membre de la PAHC Bages, i Jordi Jet Serra, membre del duet musical Jo Jet i Maria Ribot i emprenedor a Cultura del Bé Comú. L'acte acabarà amb l'actuació musical dels manresans Jo Jet i Maria Ribot. Per part de Jornada hi assistirà Laia Altarriba, directora del diari.  

Jornada, un diari en paper

El projecte està impulsat per un grup de periodistes i persones de l'àmbit cultural i cooperatiu que han vist la necessitat de crear un nou mitjà de  comunicació generalista i independent dels grans poders, que informi de l'actualitat dels territoris de parla catalana: Catalunya, País Valencià i Illes Balears.

El finançament

No existeix un gran inversor ni grans empreses que posin grans quantitats de diners.  Com que és una cooperativa, necessita d'una base sòlida de socis i subscriptors. Per començar calen 7.000 subscripcions. Qui ho desitgi pot fer-se'n soci des de 50 euros al mes o subscriptor a partir dels 6 euros mensuals.