La 25a Mostra Internacional de Films de Dones, programa dijous «Un'ora sola ti vorrei»

El dijous 16 de novembre es projectarà a Manresa "Ama-San" de Cláudia Varejão, i el cicle "Itineràncies" finalitzarà el dijous 23 de novembre amb tres curtmetratges

Dijous es projecta «Un'ora sola ti vorrei» a l'Espai de la plana de l'Om
Dijous es projecta «Un'ora sola ti vorrei» a l'Espai de la plana de l'Om | Promocional
Redacció
06 de novembre del 2017
Actualitzat a les 14:16h
L'Espai de la Plana de l'Om acollirà dijous la projecció Un'ora sola ti vorrei, la primera del cicle gratuït de cinema Itineràncies, que els dijous 9, 16 i 23 de novembre a les 8 del vespre, es podrà veure dins de la Mostra Internacional de Films de Dones que per cinquè any consecutiu passa per Manresa. El cicle està impulsat des de la Mostra Internacional de Films de Dones, que enguany celebra la 25a edició, i que organitza la Fundació SGAE i la Diputació de Barcelona amb la col·laboració de l'Acadèmia del Cinema Català. 

El cicle vol contribuir a donar difusió a les obres de cineastes internacionals, a partir de tres pel·lícules Un'ora sola ti vorrei (2002), Ama-san (2016) i els curtmetratges Área de descanso (2016), Improvisación II (2017) i La sonrisa telefónica. Itineràncies pretén fer atenció a la contribució realitzada pels feminismes fílmics a la renovació dels debats contemporanis sobre estètica, econòmica, política, colonialisme i sobre les identitat sexuals i de gènere. 

Un'ora sola ti vorrei

Direcció: Alina Marazzi,
Any: 2002
Durada: 55 minuts

Film col·lectiu (fet a quatre mans, partint de l'arxiu fílmic familiar de l'avi) i que resulta un examen de consciència o, millor dit, una presa de consciència. Una conmovedora elegia sobre la figura materna.

Ama-san (Cazadoras de mar)

Direcció:Isa Cláudia Varejão
Any: 2016
Durada: 113 minuts

La llum del sol del migdia travessa l'aigua del mar. Es produeix la immersió. A Wagu, un petit poble pesquer, les dones bussegen sense l'ajuda d'ampolles d'oxigen, diàriament, sense saber què trobaran. Les ama-san, les caçadores del mar, practiquen la pesca submarina des de fa més de 2.000 anys.

Programa de curtmetratges

Área de descanso

Direcció: Col·lectiu Hola, cariño: Maria Bea Torrell, Pilar Borrajo, Alejandra Cabello i Andriev Mechowski
Any: 2016
Durada: 21 minuts

El tedi s'apodera dels camioners estacionats en àrees descans repartides al llarg de kilòmetres de carreteres nacionals. A estones, parlen amb les seves dones pels mans lliures.

Improvisación II

Direcció: Virginia García del Pino
Any: 2017
Durada: 15 minuts

El pensador Josep Maria Esquirol reflexiona sobre el paper polític dels mitjans de comunicació a partir d'unes filmacions en blanc i negre, llunyanes i dramàtiques, que documenten el showbizz (i el tedi) mediàtic de la cobertura del debat polític
nacional als telenotícies estatals.

La sonrisa telefónica

Direcció: Aitziber Olaskoaga
Any: 2016
Durada: 15 minuts

Durant les últimes setmanes com a teleoperadora d'un call center a Amsterdam, a enregistra l'alienació i la desmotivació que s'hi respira. La pel·lícula explora qüestions relatives al treball contemporani i posa de manifest la rellevància política de documentar l'espai laboral.