Els Castellers de Santpedor tanquen temporada a Vic

El pilar de cinc ha estat la construcció més destacada dels Castellers de Santpedor
El pilar de cinc ha estat la construcció més destacada dels Castellers de Santpedor | CSantpedor
Redacció
05 de novembre del 2017
Actualitzat a les 20:16h

Vic és una plaça especial per als Castellers de Santpedor. En primer lloc, els Sagals d'Osona són els padrins de la colla bagenca. I després, és la ciutat on els de la camisa daurada van descarregar el seu primer castell de set pisos. Per tercer any seguit, ha estat el lloc escollit per tancar temporada. Enguany no hi ha hagut cap construcció de set pisos. Com a mínim, els Castellers de Santpedor han pogut descarregar un pilar de cinc que l'any passat va caure en la baixada. 

Els Castellers de Santpedor tenien la il·lusió d'acabar la temporada amb el llistó molt alt. Però ja d'entrada han descartat el quatre de set perquè tenien algunes baixes en posicions clau. En primera ronda han optat per la torre de sis. No han tingut cap dificultat en un castell que tenen molt ben apamat. Les dificultats han arribat a la segona ronda. El tres de set semblava pujar amb garanties i fins i tot s'han col·locat els dosos. A la pujada de la canalla no s'ha vist clar del tot i la tècnica ha ordenat la baixada. A la ronda de repetició ja no l'han reintentat. Un nombre de mans massa just i una caiguda dels Minyons de Santa Cristina, que ha obligat a evacuar dos dels seus membres a l'hospital i ha aturat la diada una hora ben bona, han fet actuar amb prudència els bagencs. Els tres de sis amb agulla ha estat el castell triat i no ha presentat cap problema. Tampoc n'han tingut amb el tres de sis de la tercera ronda. El punt àlgid ha estat el pilar de cinc per tancar l'actuació. Un pilar molt recte i segur. La velocitat també ha estat clau perquè no es patís per la seva integritat. Ha estat el segon de la temporada. 

La diada ha estat marcada per la gran actuació dels Sagals d'Osona. La colla local ha descarregat un tres de vuit com aperitiu del què vindria després. El cinc de vuit feia dies que estava anunciat. Després d'un primer intent que ha estat desmuntat el segon ha estat el bo. Amb solidesa l'han descarregat per primer cop en la seva història i l'eufòria s'ha desfermat al crit de “la plaça és carbassa”. Posteriorment, la torre de vuit i el pilar de sis, també al segon intent, han posat el punt i final a l'actuació de Sagals. 

I els Minyons de Santa Cristina han començat amb el tres de sis amb agulla descarregat, la torre de sis carregada i el tres de sis descarregat. Han tancat amb un pilar de quatre. 
Arxivat a