Els pivots guien l'ICL Manresa a conquerir Palma (74-82)

Jordi Trias ha estat un dels més destacats del partit a Palma
Jordi Trias ha estat un dels més destacats del partit a Palma | Josep González
04 de novembre del 2017
Actualitzat a les 23:14h
L'ICL Manresa ha sumat una convincent victòria a Palma de Mallorca. En un dia en què els exteriors no han estat del tot lluïts, Jordi Trias i, sobretot, Ashley Hamilton han tibat del carro. No només han estat els màxims anotadors del seu equip sinó que han mostrat una gran varietat de recursos. Si el britànic ha patit problemes físics els darrers dies no s'ha notat en absolut. L'Iberostar Palma ha intentat resistir a base de triples però amb l'encert de Rafa Huertas, Roger Fornas i Joan Tomàs no n'han tingut prou.

Lluís Costa, Gabriel Iffe Lundberg, Noah Allen, Ashley Hamilton i Jordi Trias han format el cinc inicial al pavelló de Son Moix. L'Iberostar Palma ha començat amb Carles Bivià, Roger Fornas, Javier Medori, Benjamin Mockford i Gedimnas Zyle. Malgrat un primera cistella de Zyle, contrarestada per Trias, i un triple de Fornas els primers minuts de l'ICL Manresa han estat excel·lents. La posada en escena que sempre demana Duran. Trias, Hamilton i Allen han format un prolífic trident que ha situat ràpidament els deu punts a favor dels bagencs (9-19, minut 6). Xavi Sastre, entrenador local, s'ha vist oblidat a demanar temps mort. La jugada li ha sortir bé. Un 7-0 a favor dels illencs en menys de dos minuts obligava al tècnic de l'ICL Manresa a prendre la mateixa decisió. Duran ha mogut la banqueta. Dos homes de refresc han aportat un punt de calma. El pivot Javi Mugica ha sumat un triple i el base Jokubas Gintvainis ha realitzat una cistella de mèrit per tancar els primers deu minuts amb un esperançador 19-26. Al segon quart, ha canviat l'escenari. La bona sortida l'han fet els balears. Dos triples de Rafa Huertas i un de John Zachary servien per atrapar un ICL Manresa on només Jou havia anotat fent una ‘bomba'. Els locals han aconseguit avançar-se amb un nou triple. Aquest cop de Joan Tomàs. Novament, han estat els pivots titulars els que han assumit galons. Trias i Hamilton s'han combinat per tornar a avançar els bagencs (31-34, minut 17). Especialment lluït ha estat el gironí. El seu encert ha desesperat el tècnic local, que ha vist com li assenyalaven una tècnica. El partit havia girat com un mitjó. S'ha passat d'una situació de remuntada local a gairebé igualar el seu màxim avantatge l'ICL Manresa (33-41).

La segona part ha començat com la primera. Zyle ha anotat de dos. L'Iberostar Palma ha reduït diferències. De nou, ha aparegut Hamilton. El britànic no s'arruga gens i quan en té ocasió tira. Ja sigui de dos o de tres. El pivot ha estat clau perquè l'ICL Manresa gaudís d'un nou màxim avantatge (40-53, minut 24). Novament, Sastre demanava temps mort. Pels locals, Huertas intentava que el seu equip no es desenganxés de forma definitiva a base de triples. Sense aconseguir-ho. L'equip manresà dominava a manca del període definitiu (55-68, minut 30). A l'ICL Manresa li ha costat anotar als deu darrers minuts. Per un moments, els mallorquins s'ho han cregut quan han rebaixat la barrera dels deu punts (59-68, minut 32). Jugant en equip i amb la tornada de Trias al parquet els manresans han respirat. Novament, s'ha passat d'una situació de patir pel resultat a assolir una màxima renda de quinze punts (61-76, minut 34). Ha estat el cop definitiu. Els manresans han gestionat el seu avantatge. Com també ha gestionat Duran els seus temps morts. El terrassenc l'ha demanat quan l'Iberostar Palma s'ha posat 70-79 a manca de 2'05''. Muñoz ha sumat tres punts després de la interrupció. Els locals només han pogut maquillar el resultat fins el 74-82 final.

L'ICL Manresa recupera la primera posició amb sis victòries. El liderat durarà en funció del que faci el Breogan. Però el més factible és que els gallecs es mantinguin primers. No els cal ni vèncer a casa seva el duel contra el Tau Castelló. Perdent per menys de disset punts en tindran prou. La setmana vinent torna el bàsquet al Nou Congost. Els d'Aleix Duran rebran diumenge a les set de la tarda el Màgia d'Osca.