1 de 10

S'estrena un totem informatiu per explicar les Bases de Manresa

per Redacció, 4 de novembre de 2017 a les 13:33 |

Descoberta del tòtem informatiu sobre les Bases de Manresa. Foto: AjM


Les activitats per acostar les Bases de Manresa a la ciutadania han continuat aquest dissabte amb diverses activitats incloses en el programa commemoratiu del 125è aniversari d'aquest fet històric, que va tenir lloc a Manresa el març de 1892.


La descoberta d'un tòtem informatiu a la cantonada entre l'Avinguda de les Bases i l'Avinguda Universitària, en el qual s'explica la significació de les Bases de Manresa per a la ciutat i per al país: i el d'una placa commemorativa a l'exterior de l'Ateneu Les Bases son dues actuacions que tenen la clara voluntat de promoure el coneixement de les Bases des d'un punt de vista divulgatiu.

La inauguració d'una exposició itinerant de documents de les Bases a la biblioteca de l'Ateneu Les Bases ha posat el punt i final a les activitats del programa commemoratiu que han tingut lloc aquesta tarda amb la presència de l'alcalde, Valentí Junyent; els comissaris de la commemoració, Francesc Comas i Jordi Rodó, així com així com regidors i representants veïnals i d'altres entitats.


Després de visitar l'exposició, l'alcalde, Valentí Junyent, ha afirmat en el seu parlament de cloenda de l'acte inaugural que les tres actuacions d'avui permeten acostar les Bases de Manresa al carrer, i ha destacat la significació especial per a la ciutat i per al país d'aquest esdeveniment històric en uns moments com els que està vivint Catalunya. Junyent ha aprofitat també la seva intervenció per demanar la llibertat dels presos polítics i per mostrar la seva esperança que "la democràcia s'acabi imposant" a l'autoritarisme per poder fer realitat "un somni de pau en una República independent".

Han intervingut també la directora de la Biblioteca Ateneu Les Bases, Neus Capdevila, i Francesc Comas, un dels comissaris de la commemoració del 125è aniversari de les Bases de Manresa, que ha fet una breu explicació de l'exposició que es traslladarà al gener a la biblioteca del Casino i, en els mesos posteriors, es podrà visitar als centres cívics Selves i Carner i Escodines. També hi era present el director del centre esportiu de l'Ateneu Les Bases, Ferran Cabanes.

L'acte s'ha tancat amb la interpretació de tres peces a càrrec del Cor Juvenil del Conservatori Municipal de Música de Manresa, sota la direcció de Francesc Vallès.

Arrenca el joc de ciutat de les Bases

A partir del pròxim dilluns, el programa commemoratiu del 125è aniversari de les Bases de Manresa continua amb la posada en marxa d'un joc de ciutat especialment adreçat als joves i al públic familiar. Els participants hauran de visitar onze punts emblemàtics de la Manresa de les Bases i resoldre un enigma en cadascun d'ells. Les respostes a les preguntes plantejades faran referència a l'observació de diferents elements de cada un d'aquests espais.

El joc, que serà accessible des d'internet i compatible amb tot tipus de dispositius, estarà obert a la participació fins a l'11 de desembre i les persones que responguin correctament totes les preguntes participaran en el sorteig d'una tauleta. Posteriorment, i a banda ja del concurs, el joc quedarà obert com a recurs didàctic per a tots aquells que el vulguin fer.

 

Participació