Milers de persones, una sola veu: «Llibertat»

La plaça Major, la plaça Sant Domènec i la carretera de Vic omplen de gent un dia després dels empresonaments polítics

03 de novembre del 2017
Actualitzat el 05 de novembre a les 8:34h
La manifestació arribant a la Bonavista
La manifestació arribant a la Bonavista | Isaac Esteban
Tant la Crida per la Democràcia, com després el Comitè en Defensa del Referèndum han omplert els carrers amb milers de persones en protesta per l'empresonament del vicepresident i set consellers del govern de la Generalitat, sense oblidar els dos jordis, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, que continuen empresonats des del 16 d'octubre.

La plaça Major s'ha tornat a quedar petita l'endemà d'una altra concentració massiva, una convocatòria que abans només havia aconseguit el TDK guanyant la lliga, i que en les darreres dates és gairebé setmanal. Allà, s'ha fet referència a la vaga general que es pretén començar dimecres i s'ha enviat la gent cap a la plaça Sant Domènec, que ha fet el goig de les grans ocasions.

Sense perdre gaire temps, en una diada especialment sentida, amb més ràbia que dolor, la marxa ha encarat, lentament, la Muralla fins que s'ha fet llarga per la carretera de Vic. Passes curtes i gairebé silenci. La marxa s'ha allargat fins a la bonavista, a pocs metres de la nova rotonda. Allà s'ha llegit el manifest i s'ha convidat tothom a restar pendent de noves convocatòries. S'ha desconvocat la marxa, tot i que alguns han continuat passeig aball.