La C-16 segueix col·lapsada amb les marxes lentes contínues en sentit nord

La segona sortida de cotxes des del Menfis ha arribat a tenir fins a 11 quilòmetres de cua a una velocitat de poc més de 10 quilòmetres per hora

03 de novembre del 2017
Actualitzat a les 21:57h
Capçalera de la marxa lenta per la C-16, aquest divendres a la tarda
Capçalera de la marxa lenta per la C-16, aquest divendres a la tarda | Queralt Sebarroja
La convocatòria d'aquest divendres a la tarda per anar sortint cada punt horari en marxa lenta des de l'aparcament de la discoteca Menfis fins a Bagà, al Berguedà, està col·lapsant la C-16 amb cues que han arribat a més d'11 quilòmetres a l'altura de Navàs, segons informa el Servei Català de Trànsit. La marxa que anava just darrera seu té una cua de 5 quilòmetres a l'altura de Sallent.

Si la primera sortida a les 3 de la tarda provocava retencions en tot el trajecte, sobretot a partir de Sallent, la segona encara s'ho pren amb més calma, i segons asseguren a NacióManresa els conductors dels primers vehicles, no poden anar a gaire més de 10 quilòmetres per hora ja que els cotxes mobilitzats no els segueixen el ritme.

La convocatòria és en protesta per l'empresonament del vicepresident del govern de la Generalitat i set consellers. Cada hora en punt, des de les 3 de la tarda fins a les 6, aniran sortint cotxes en marxa lenta en sentit nord i fins a Bagà.

Concentracions a Manresa i als principals municipis

Per una altra part, aquest divendres Crida per la Democràcia ha convocat una concentració a les 7 de la tarda a la plaça Major de Manresa. Mitja hora més tard, a 2/4 de 8, el Comitè en Defensa del Referèndum de la capital del Bages convoca una nova concentració a la plaça Sant Domènec. Aquestes concentracions es convoquen també a altres municipis del Bages i el Moianès, generalment a les 7 de la tarda davant dels ajuntaments.