La FUB acull l'exposició sobre el periodista Josep Maria Planes

L'exposició sobre Josep Maria Planes es pot visitar a la FUB
L'exposició sobre Josep Maria Planes es pot visitar a la FUB | DCCCP
Redacció
03 de novembre del 2017
Actualitzat a la 13:29h
L'exposició A propòsit de Josep Maria Planes (1907-1936) es pot visitar durant el mes de novembre a la seu de la Fundació Universitària del Bages (FUB). La mostra torna a Manresa després d'haver-se explicat al Memorial Democràtic i a la seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya, a Barcelona. 

L'exposició s'inclou dins la celebració de l'Any Josep Maria Planes (2016-2017) que ha culminat amb el reconeixement del periodista com a Manresà Il·lustre. Planes, considerat el precursor del periodisme d'investigació a Catalunya, fou assassinat a la carretera de la Rabassada amb només 29 anys per un escamot de la FAI. 

La mostra ha estat comissariada per Jordi Finestres i Jordi Serrat, periodista i professor de la UVic-UCC respectivament; patrocinada per la UVic-UCC, a través de l'Oficina de Gestió Cultural i el Vicerectorat de Recerca i Transferència de Coneixement, i l'Ajuntament de Manresa; i ha comptat amb la col·laboració de la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes de Catalunya. 

A propòsit de Josep Maria Planes (1907-1936) es va inaugurar al Casino de Manresa i ha estat exposada a Memorial Democràtic i la seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya, a Barcelona.

La comissió organitzadora de l'Any Planes és formada per la Fundació Independència i Progrés, l'Associació Memòria i Història de Manresa, El Col·lectiu Desvalls, la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), la Fundació Universitària del Bages (FUB), Òmnium Bages, la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes de Catalunya, els periodistes Pep Corral i Jordi Finestres, i l'historiador Jordi Sardans.