Manresa clama per la vaga general

La Plaça Major es torna a omplir després de l'empresonament del govern de la Generalitat | Els convocats mostren la seva voluntat de continuar lluitant per aconseguir la independència, des d'un sentiment de dolor i ràbia continguda

La plaça Major de Manresa plena de gom a gom aquest dijous
La plaça Major de Manresa plena de gom a gom aquest dijous | Pere Fontanals
02 de novembre del 2017
Actualitzat el 03 de novembre a les 9:07h
Manresa ha tornat a omplir de gent la plaça Major en una concentració que s'ha anat mostrant més reivindicativa a mesura que passava el temps, però que respirava dolor i ràbia continguda a primera hora, poc després de la presó incondicional dictada des de l'Audiència Nacional per la jutge Lamela contra vuit consellers de la Generalitat, inclòs el seu Vicepresident Oriol Junqueras. Un Vicepresident que tenia el seu pare entre els concentrats de Manresa, com a veí de Castellbell i el Vilar.

La concentració ha aplegat a Manresa molts dels alcaldes sobiranistes de la comarca i altres càrrecs de la Catalunya Cenral, com la recentment cessada Laura Vilagrà. Valentí Junyent ha fet la lectura d'un manifest en el qual ha denunciat la manca de separació de poders a Espanya i el seu autoritarisme. El cant dels ocells tocat amb violoncel ha donat pas als Segadors, i a les darreres instruccions per als propers dies. El president d'Òmnium Bages, Jordi Corrons, ha recordat que divendres a les 7 torna a haver-hi concentració davant l'Ajuntament i que aquesta nit a les 10 toca fer cassolada.
 
"Teníem previst desplegar una pancarta demanant la llibertat dels Jordis, però amb la situació actual no toca", explicava amb veu baixa un dels organitzadors. "Llibertat, llibertat", i "No esteu sols" s'han escoltat amb força, però el clam que ha tingut més seguiment ha estat el de "vaga geneal". "Els propers dies estigueu atents perquè us convocarem a nous actes", ha reblat Corrons.