1 de 10

El 125è aniversari de les Bases de Manresa inicia noves actuacions divendres

Es fara la descoberta d'un tòtem informatiu a l’Avinguda de les Bases i d'una placa commemorativa a l'exterior de l'Ateneu Les Bases, així com la inauguració d'una exposició itinerant a la biblioteca de l'equipament

per Redacció, 2 de novembre de 2017 a les 14:56 |
Aquest article es va publicar originalment el 2 de novembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El programa commemoratiu del 125è aniversari de les Bases de Manresa reafirma la seva voluntat d'apostar per l'aspecte divulgatiu i avança amb nous actes i activitats previstos per als pròxims dies, després que dissabte passat una lectura dramatitzada de textos patriòtics d'Àngel Guimerà al Saló de Sessions possés el punt i final al festival literari Tocats de lletra.

En aquesta línia, aquest divendres, 3 de novembre, a partir de les 5 de la tarda està prevista la descoberta d'un tòtem informatiu a la cantonada entre l'Avinguda de les Bases i l'Avinguda Universitària, en el qual s'explicarà l'especial significació de les Bases de Manresa per a la ciutat i per al país. Seguidament, es descobrirà una placa commemorativa a l'exterior de l'Ateneu Les Bases i s'inaugurarà una exposició itinerant de documents de les Bases a la biblioteca de l'equipament. La mostra es traslladarà al febrer a la biblioteca del Casino i, en els mesos posteriors, es podrà visitar als centres cívics municipals.


Divendres també està previst que es faci el sorteig dels guanyadors dels tres vals de 100 euros per als guanyadors del concurs Les Bases a l'aparador, que s'ha fet al llarg d'aquest mes amb la col·laboració de 68 comerços de la ciutat.

A partir del pròxim dilluns, 6 de novembre, es posarà en marxa un joc de ciutat especialment adreçat als joves i al públic familiar en el qual els participants hauran de visitar onze punts emblemàtics de la Manresa de les Bases i resoldre un enigma en cadascun d'ells. Les respostes a les preguntes plantejades faran referència a l'observació de diferents elements de cada un d'aquests espais.


El joc, que serà accessible des d'internet i compatible amb tot tipus de dispositius, estarà obert a la participació fins a l'11 de desembre i les persones que responguin correctament totes les preguntes participaran en el sorteig d'una tauleta. Posteriorment, i a banda ja del concurs, el joc quedarà obert com a recurs didàctic per a tots aquells que el vulguin fer.

En l'apartat acadèmic, el Saló de Sessions de l'Ajuntament acollirà el 28 de novembre un acte sobre les Bases de Manresa i l'organització territorial de Catalunya. L'organitzen la Comissió del 125è aniversari de les Bases, la Societat Catalana de Geografia i l'Ajuntament de Manresa.

Una altra de les activitats més destacades de la commemoració serà l'exposició Les Bases de Manresa i el catalanisme, una producció de la Diputació de Barcelona, que es presentarà a Manresa el febrer de 2018 i després es traslladarà a Barcelona. Coincidint amb aquest fet, també està previst que se celebrin a la capital catalana diversos actes acadèmics, que comptaran amb la col·laboració d'entitats culturals i acadèmiques de la ciutat.

 

Participació