L'òpera «Così fan tutte» de Mozart arribarà al Kursaal aquest diumenge

L'espectacle serà interpretat pel Cor dels Amics de l'Òpera de Sabadell i l'Orquestra Simfònica del Vallès

Els Amics de l'Òpera de Sabadell interpretaran «Così fan tutte» a Manresa
Els Amics de l'Òpera de Sabadell interpretaran «Così fan tutte» a Manresa | AOS
Redacció
02 de novembre del 2017
Actualitzat el 05 de novembre a les 14:58h
Aquest diumenge, 5 de novembre a les 18h, arrencarà la temporada del Toc d'Òpera a la Sala Gran del Kursaal amb la representació de Così fan tutte de Wolfgang Amadeus Mozart. L'obra, interpretada pels Amics de l'Òpera de Sabadell i l'Orquestra Simfònica del Vallès, és el màxim exponent del classicisme musical amb el tema principal de la infidelitat, explicada en clau de comèdia. 

Dos joves oficials que estan convençuts de la fidelitat de les seves promeses accepten el repte que els planteja un vell filòsof i amic. I es juguen diners per defensar la lleialtat de les noies. Per tal de posar-les a prova, fingeixen que se'n van a la guerra però tornen disfressats d'àrabs i cadascun d'ells ha de fer la cort a la promesa de l'altre. Ben aviat el joc es converteix en alguna cosa més seriosa i sorgeixen parelles noves. Havent demostrat la traïció amorosa, al final les dues noies són les enganyades. Tot i que aconsegueixen fer les paus, com es resol la situació? Tornen a les parelles originals? Es queden amb les parelles canviades?

Els Amics de l'Òpera de Sabadell i l'Orquestra Simfònica del Vallès ens oferiran aquesta òpera buffa en dos actes, sobre un llibret original de Lorenzo Da Ponte. Estrenada a Viena, el 1790 cal assenyalar l'exquisidesa d'alguns passatges excepcionals, com el trio Soave sia il vento, i el cànon a quatre veus del brindis nupcial.

Les entrades tenen un preu de 42€ euros (40€ amb Carnet Galliner, menors de 25 anys i majors de 65) i es poden comprar a les taquilles, per telèfon (93 8723636) i per internet.

Xerrada prèvia a càrrec d'Ovidi Cobacho

Com és habitual, com a activitat prèvia a la representació de les òperes al Kursaal, una hora abans de la funció de Così Fan Tutte, a les 17h, el musicòleg Ovidi Cobacho farà una conferència a l'entorn de l'obra. La xerrada és gratuïta i tindrà lloc a la Sala Polivalent 2 del Kursaal.