L'alcalde d'Igualada porta el debat territorial de la Catalunya central al pregó

Jordi Aymamí ha estat el pregoner de la Festa Major de Manresa

Àlex Gómez Ribera
29 d'agost del 2009
576_1251562518DSC_0004
576_1251562518DSC_0004

Jordi Aymamí pronunciant el pregó a la sala de sessions. Àlex Gómez Ribera

El saló de sessions de l'Ajuntament de Manresa ha estat l'escenari, avui al migdia, del pregó institucional de la Festa Major de Manresa. El pregoner, l'alcalde d'Igualada Jordi Aymamí ha parlat sobre la ciutat que governa, sobre el finançament o l’assistència social entre d'altres temes. Però un dels temes que ha generat més interès ha estat el capítol dedicat a la Catalunya Central. Un tema segurament esperat en el pregó i protagonista d'un debat viu i constant.
 
Aymamí ha dit que Manresa i Igualada cal que busquin noves col·laboracions i incrementin la seva relació. Un increment de relació que arribarà amb les noves infraestructures però que tardarà el seu temps. Malgrat la intenció d'acostar-se a Manresa, Jordi Aymamí, ha volgut deixar clar que Igualada es sent més propera a Barcelona i als pobles de mar que no pas a Manresa. L'alcalde d'Igualada ha demanat que el nou mapa territorial cal fer-lo amb consens i sense por a obrir debats. D'altra banda, el pregoner, ha parlat del futur aeroport corporatiu de l'Anoia. Segons Aymamí, tot i la falta de competència per ubicar l'aeroport, l'Anoia no es va sentir prou recolzada en aquest tema per part dels territoris veïns. Malgrat tot, creu que l'aeroport pot ser un bon exemple de col·laboració entre l'Anoia i la Catalunya Central ja que l'aeroport de l'Anoia, ubicat a Òdena, també serà l’aeroport del Bages. Més enllà de tractar la relació d'Igualada amb la Catalunya central, Aymamí també ha volgut explicar la seva ciutat als manresans tot fent un repàs a la història d'Igualada. De Manresa n'ha volgut destacar el seu esforç per aconseguir fer-se un lloc en el territori. Un objectiu que, segons l'alcalde d'Igualada, Manresa ja està aconseguint.
 
Un cop fet el pregó Josep Camprubí, alcalde de Manresa, ha fet el seu discurs tot oferint diàleg entre les dues ciutats i unitat davant l'arribada de l'aeroport corporatiu. Un cop acabats els parlaments, Jordi Aymamí ha rebut el títol de pregoner d'aquesta festa major.