UCFR denuncia que l'extrema dreta surt als carrers del Bages «sense vergonya»

La plataforma antiracista considera que l'actuació del PP davant el conflicte català "dona ales i legitima l’actuació de grupuscles feixistes"

Manifestació unionista a la Guàrdia Civil, on hi va participar el líder de PxC, Pablo Barranco
Manifestació unionista a la Guàrdia Civil, on hi va participar el líder de PxC, Pablo Barranco | Pere Fontanals
Redacció
01 de novembre del 2017
Actualitzat a les 19:12h
La plataforma Unitat Contra el Feixisme i el Racisme del Bages (UCFR) avisa que la situació política que viu actualment Catalunya accelera "el resorgiment del discurs franquista" al país i, fins i tot a la comarca del Bages.

A la comarca, UCFR denuncia l'aparició de manifestants al Pont de Vilomara i també a Balsareny, amb la presència de membres de VOX, "coincidint amb la crida de formacions ultres just abans de l’1 d’octubre". Posteriorment a aquesta data, advertex, també es va produir una concentració de suport a la Guàrdia Civil a Manresa "en la que hi va participar el vicepresident de la formació xenòfoba Plataforma per Catalunya (PxC).

UCFR Bages considera "totes les opinions a l’entorn de la qüestió nacional" com a legítimes i mereixen "el màxim respecte". Tot i així, avisen de "la presència d’integrants de grups feixistes" en les mobilitzacions unionistes.

Unitat Contra el Feixisme i el Racisme Bages denuncia que des del Partit Popular s'accentua "el discurs de l’Espanya i l’anti-Espanya (els suposats enemics de la democràcia, destructors de la sobirania nacional)", i que, segons el seu discurs "tot el que respon a aquesta darrera és un element a eliminar".

Així mateix, UCFR admet la seva "preocupació" per la "deriva autoritària" del Partit Popular en relació al conflicte català. "L’empresonament de persones de la societat civil, la intervenció de pàgines web, l’ús de la força contra ciutadans i ciutadanes o la destitució de càrrecs elegits en unes eleccions democràtiques, només en son alguns exemples", avisa.

"Aquesta actuació irresponsable", considera que "dona ales i legitima l’actuació de grupuscles feixistes, que ara surten al carrer sense vergonya". A banda de les accions al Bages, en d’altres poblacions, "els ultres han agredit immigrants, ciutadans (entre els quals menors d’un institut) i periodistes i han trencat els vidres de Catalunya Ràdio, per citar alguns exemples".

Per tot plegat, UCFR denuncia "la normalització de l’extrema dreta", i fa una crida "a aïllar-los" tot apel·lant "a la responsabilitat de les institucions".