Mor als 93 anys Joan Masats i Llover, fill predilecte de Castellbell i el Vilar

Autor de diversos llibres sobre la història del municipi i dels seus personatges més rellevants, també fou l'impulsor de diverses associacions

Redacció
31 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 19:44h
Aquest dimarts ha mort als 93 anys Joan Masats i Llover, fill predilecte de Castellbell i el Vilar. Durant la seva trajectòria Masats fou reconegut per ser un gran dinamitzador de l'ambient cultural i pioner de la recerca històrica a Castellbell i el Vilar, essent l'autor de diversos llibres sobre la història del municipi i dels seus personatges més rellevants. També fou l'impulsor de diverses associacions: el Col·lectiu El Brogit (1970) que duu gairebé mig segle publicant El Brogit, periòdic mensual d'informació municipal i del qual era director-fundador; i de l'associació Amics del Cremallera de Montserrat (1995), de la qual va ser el primer president. De fet, enguany, el centre d'estudis del Col·lectiu El Brogit ha commemorat el 125è aniversari del primer viatge en Cremallera de Castellbell i el Vilar a Montserrat. 

Fill predilecte

Per tota una vida al servei de la divulgació de la cultura i de l'estudi de la història de Castellbell i el Vilar, Joan Masats i Llover va ser nomenat fill predilecte del poble l'any 1995 i al llarg de la seva vida el municipi l'ha homenatjat dedicant-li una plaça i batejant el centre cultural del poble amb el seu nom.