La Guàrdia Civil es passa 12 hores a la comissaria dels Mossos de Manresa, però no acaba la feina

Les gravacions son en format analògic, un fet que complica la tasca dels agents del cos estatal, ja que han de guardar individualment cada gravació sobre l'1-O

Dos agents de la Guàrdia Civil vestits de paisà entren a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Manresa
Dos agents de la Guàrdia Civil vestits de paisà entren a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Manresa | Estefania Escolà
ACN
31 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 21:53h
La Guàrdia Civil és des de poc abans de les 9 del matí d'aquest dimarts a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Manresa i a diferents dependències de la policia catalana per buscar-hi comunicacions relacionades amb l'1-O. A Manresa, dos cotxes no logotipats amb cinc agents de la Guàrdia Civil i un secretari judicial han arribat poc abans de les 9 del matí i han estat rebuts pel comissari Sergi Pla amb qui s'han reunit abans d'anar a la sala regional de comandament per fer un bolcat de les gravacions relacionades amb la jornada del referèndum.

Els agents que treballen a la comissaria de la capital del Bages han finalitzat la jornada sobre les 9 del vespre, després de gairebé 12 hores recollint gravacions, però encara en queden per fer. Segons fonts policials a les quals ha tingut accés l'ACN, la comissaria de Manresa guarda les gravacions en format analògic, un fet que complica la tasca dels agents de la Guàrdia Civil, ja que haurien de guardar individualment cada gravació. De fet, les mateixes fonts han apuntat que els agents no podran finalitzar la seva feina aquest dimarts i, previsiblement, seran els mossos que continuaran amb aquesta tasca durant un o dos dies més.

Actuant com a policia judicial

Segons fonts del Ministeri de l'Interior, la Guàrdia Civil actua com a policia judicial per ordre del jutjat central d'instrucció número 3. La titular és Carmen Lamela, que té oberta la investigació per sedició contra el major dels Mossos d'Esquadra destituït, Josep Lluís Trapero, la intendent Teresa Laplana i els presidents de l'ANC i Òmnium ja empresonats, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

Ja han sortit del complex central dels Mossos d'Esquadra de Sabadell

La Guàrdia Civil també ha accedit amb dues dotacions al complex central dels Mossos d'Esquadra de Sabadell, una de les quals ha arribat a les deu del matí i l'altra a un quart de dotze. Aquesta darrera patrulla ha anat primer a la comissaria de la policia catalana de Granollers, seu de la Regió Metropolitana Nord del cos, i després s'hauria desplaçat fins a Sabadell. Fonts dels Mossos d'Esquadra han explicat a l'ACN que aquesta dotació s'hauria desplaçat fins la capital vallesana perquè és on està ubicada la sala de comandament d'aquesta regió policial. 

Tots els agents de la Guàrdia Civil que han participat en aquests requeriments anaven vestits de paisà i amb cotxes no logotipats. La Guàrdia Civil ha abandonat el complex central pocs minuts després de dos quarts de quatre de la tarda i un agent dels Mossos d'Esquadra els ha acompanyat fins l'accés exterior del recinte.

La comissaria de la Regió Metropolitana Nord dels Mossos d'Esquadra, Cristina Manresa, també s'ha traslladat a la seu central de la policia catalana des de Granollers per fer seguiment d'aquesta actuació policial.

En el cas de les comarques gironines, la sala regional està ubicada a la comissaria de Trànsit dels Mossos d'Esquadra, situada al polígon Mas Xirgu. Aquí, els vehicles no logotipats de la Guàrdia Civil han arribat poc després de les nou del matí. Mitja dotzena d'agents vestits de paisà han estat un total de set hores a l'interior de les dependències policials per recollir les comunicacions de l'1-O.

Segons fonts policials, el cap de la regió policial de Girona, el comissari Josep Milan, ha estat present durant les hores que han estat recopilant la informació requerida per ordre de la jutgessa de l'Audiència Nacional Carmen Lamela, que instrueix la causa que implica Josep Lluís Trapero, destituït com a major dels Mossos d'Esquadra.