FGC destinarà 2,2 milions d'euros per a millorar el funcionament del Funicular de Sant Joan

Els treballs de millora de la sala de màquines del funicular de Sant Joan acabaran el mes de març del 2018
Els treballs de millora de la sala de màquines del funicular de Sant Joan acabaran el mes de març del 2018 | montserratvisita
Redacció
31 d'octubre del 2017
Actualitzat a la 13:09h
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) renovarà la sala de màquines del Funicular de Sant Joan, situat al massís de Montserrat. A partir del dia 2 de novembre, i fins el dia 16 de març de 2018, el funicular estarà fora de servei mentre es duguin a terme els treballs de renovació.

Concretament, FGC canviarà tot l'accionament principal de la infraestructura, instal·lant un sistema nou format per una politja, una contrapolitja, un reductor, un sistema de fre i un motor trifàsic. La nova instal·lació també contempla la renovació de tot l'aparell elèctric associat al sistema, així com la de la sala de control del funicular. També se substituiran les politges de la via.

Aquestes actuacions, amb una inversió de 2,2 milions d'euros, permetran millorar els estàndards de qualitat del funicular i minimitzar el nombre d'aturades o d'avaries en el servei habitual. 

Revisió anual del funicular

FGC aprofitarà aquests mesos, també, per dur a terme els treballs de revisió periòdica anual i de manteniment que s'han de realitzar a les instal·lacions i al material mòbil.

Aquestes actuacions permeten substituir aquells components complexos que requereixen d'aturades de més d'un dia per fer-ho i que no es poden canviar en tasques de revisió setmanals o mensuals per la incidència que podrien tenir en el servei habitual.

L'èxit de l'explotació de Montserrat

Tant el Cremallera com els Funiculars de Montserrat (Sant Joan i Santa Cova) han experimentat en els darrers anys un creixement constant i continuat en el nombre de visitants. De fet, a dia d'avui, ja s'ha arribat al milió de viatgers a l'explotació, xifra que s'assolia tradicionalment al desembre. 

Així, un total d'1.081.538 usuaris han viatjat, aquest any, amb el cremallera i els funiculars de Montserrat, xifra que representa un increment d'un 25% més que l'any passat i el que fa preveure finalitzar l'exercici amb xifres rècord.

 Un dels factors clau en l'augment de visitants ha estat la recuperació del turisme interior de proximitat. Un altre fet determinant han estat els paquets turístics que comercialitza FGC des de Barcelona, combinant el tren de la línia R-5 més el cremallera i diferents serveis de Montserrat.