La Guàrdia Civil es presenta a la comissaria de Mossos de Manresa en busca de comunicacions de l'1-O

Poc abans de les 9 del matí, mitja dotzena d'agents i un secretari judicial han entrat a la comissaria | Agents dels cos es presenten també a la seu central de la policia catalana de Sabadell i a diverses sales regionals

ACN
31 d'octubre del 2017
Actualitzat a la 13:10h
Comissaria dels Mossos d'Esquadra de Manresa
Comissaria dels Mossos d'Esquadra de Manresa | GSV
La Guàrdia Civil s'ha presentat aquest dimarts poc abans de les 9 del matí a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Manresa i a diferents dependències de la policia catalana per buscar-hi comunicacions relacionades amb l'1-O. A Manresa, sis agents de la Guàrdia Civil i un secretari judicial han arribat poc abans de les 9 del matí i han estat rebuts pel comissari Sergi Pla amb qui s'han reunit abans d'anar a la sala regional de comandament. Quan és vora la 1 del migdia, els agents continuen a la comissaria "i encara en tenen per estona ja que el bolcatge de dades és lent", han advertit fonts de Mossos.

Segons fonts del Ministeri de l'Interior, la Guàrdia Civil actua com a policia judicial per ordre del jutjat central d'instrucció número 3. La titular és Carmen Lamela, que té oberta la investigació per sedició contra el major dels Mossos d'Esquadra destituït, Josep Lluís Trapero, la intendent Teresa Laplana i els presidents de l'ANC i Òmnium ja empresonats, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

Entre les altres dependències on han entrat hi ha el complex central dels Mossos a Sabadell. Així, agents de la Guàrdia Civil, a banda de Manresa, s'han presentat a comissaries de Barcelona, Granollers, Sant Feliu de Llobregat, Girona i Tortosa. Es tracta de ciutats que són seus de regions policials de la policia catalana i els agents s'han presentat a les sales regionals de comandament.

En el cas, per exemple de Sant Feliu de Llobregat, on hi ha la seu de la Regió Metropolitana Sud, cap a les 09.00 hores s'hi han presentat uns vuit agents de la Guàrdia Civil amb una ordre judicial. 

A Girona, l'entrada ha estat a la seu regional de trànsit, on hi ha la sala de comandament on es troben les gravacions. Els agents hi han arribat cap a les 09.15 h.

El passat 19 d'octubre, la Guàrdia Civil va entrar a la comissaria dels Mossos de Lleida per ordre d'un jutjat d'instrucció d'aquesta ciutat buscant també informació sobre l'1-O.

Policia judicial

Les mateixes fonts del Ministeri remarquen que tant la Guàrdia Civil com els Mossos d'Esquadra "actuen en nombroses ocasions com a policia judicial col·laborant i fent totes aquelles actuacions que els indica l'autoritat judicial", i que "en un estat de dret com es el d'Espanya, la separació de poders és un dels principis nuclears". "Les instruccions que fan els jutges segueixen el seu curs amb absoluta independència", afegeixen.