Centendansa homenatja els cents anys de l’Esbart Manresà

L’esbart Joventut de Perpinyà va ser el convidat d’honor en l’actuació d’ahir

Àlex Gómez Ribera
29 d'agost del 2009
576_1251531641DSC_0260
576_1251531641DSC_0260

Un moment de l'actuació d'ahir. Àlex Gómez Ribera

La plaça Major de Manresa va acollir ahir l’actuació de Festa Major que ofereix, cada any, l’Esbart Manresà de l’Agrupació Cultural del Bages. Una actuació que per al grup de dansa tradicional catalana sol ser una de les més importants de l’any. Aquesta edició, per això, pren un caire encara més especial ja que l’entitat està celebrant els seus cent anys d’història. Per això l’esbart va convidar, com a plat previ a la seva actuació, l’Esbart Joventut de Perpinyà. El grup de dansa tradicional nord-català celebra conjuntament amb l’Esbart Manresà, desde fa 48 anys, els festivals de Germanor Catalana en diversos municipis de la Catalunya Nord.
 
Un convidat d’honor que va presentar el seu ballet argumental “Miratges marinencs” basat en els paisatges marins i amb coreografia de Michel Gauguet. Tot seguit el cos de dansa de l’Esbart Manresà va presentar de nou Centendansa, un espectacle creat expressament pels cent anys de l’esbart. L’espectacle fa un repàs, a través de la dansa, de la trajectoria i els moments més importants de la història d’aquesta entitat juntament amb la presentació de noves coreografies. Un muntatge dirigit per Joan Manel Miquel, amb coreografia del mateix director i d’Anna Navarro, que va ser estrenat el 7 de febrer d’enguany al teatre Kursaal de Manresa.  Ahir, amb un públic que omplia la plaça Major, l’Esbart Manresà va representar, de nou, l’espectacle a la ciutat de Manresa.
 
La nit d’ahir també va ser una nit d’homenatges ja que l’Esbart Manresà va homenatjar a Dolors Baró, membre de l’entitat, per la seva llarga trajectòria, sobretot, en el disseny del vestuari de l’esbart. D’altra banda, els dos esbarts, van voler dedicar les seves actuacions a la memòria d’Henri Balalaud, desaparegut fa pocs dies. Balalaud va ser el fundador de l’esbart Joventut de Perpinyà i, també, l’impulsor de la viva amistat entre els dos esbarts.