ERC confirma el trencament amb el PSC al govern del Consell Comarcal del Bages

Els republicans governaran en minoria, amb ICV, fins a final de mandat

Redacció
30 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 20:26h
Imatge d'arxiu d'un ple del Consell Comarcal del Bages
Imatge d'arxiu d'un ple del Consell Comarcal del Bages | CCBages

ÚLTIMA HORA Comas refà l'organigrama de govern del Consell Comarcal després de trencar amb el PSC


ERC ha trencat aquest dilluns a la tarda amb el PSC el seu acord de govern al Consell Comarcal del Bages, tal i com avançava NacióManresa.

El juny de 2015 ERC, PSC i ICV van signar un acord per tal d'establir un govern al Consell Comarcal del Bages. Segons explica ERC, en aquell pacte, s'expressa que les formacions polítiques signants "defensaran el dret a decidir i seran respectuosos amb la voluntat majoritària del poble català, així com amb les seves institucions elegides democràticament per la ciutadania a les eleccions del 27 de setembre del 2015".

Vista la "complicitat del PSC amb l'acord del PP, PSOE i Ciudadanos en l'aplicació de l'article 155 de la Constitució Espanyola contra les nostres institucions i la voluntat majoritària del poble de Catalunya", reiterada pels seus dirigents "aquests darrers dies", l'Executiva Comarcal d'ERC Bages, d'acord amb el seu grup al Consell Comarcal del Bages, dona per "trencat el pacte de govern amb el PSC en aquest ens". ERC considera que l'aplicació de l'article 155 "és l'atemptat més greu contra les institucions de Catalunya des del franquisme".
 
Amb tot el respecte per les persones, "constatant la bona entesa que hi ha hagut en la gestió i reconeixent la bona feina feta de tot l'equip de govern des de la signatura del pacte", ERC considera que no pot continuar treballant amb un partit que es posa al costat del PP, PSOE i Ciudadanos en l'aplicació de "mesures repressives tan greus pel país".
 
El cessament del Govern de la Generalitat, la intervenció del Parlament de Catalunya i de les finances de la Generalitat, el control dels Mossos d'Esquadra o l'amenaça al model educatiu català i els mitjans de comunicació públics, "són incompatibles amb els ideals de país i els valors republicans d'Esquerra Republicana de Catalunya". En les darreres hores, ERC destaca que "també hem viscut amb estupefacció" la participació del primer secretari dels socialistes catalans a la manifestació a favor de la unitat d'Espanya, "compartint espai amb els partits espanyolistes, la ultradreta, la Falange, i on s'exigia l'empresonament del President de la Generalitat de Catalunya, democràticament escollit pel poble". Aquests posicionaments "són totalment indefensables i inacceptables" per part d'ERC.
 
Els consellers d'ERC Bages asseguren que seguiran "treballant al govern del Consell Comarcal en minoria amb ICV, en el darrer tram de la legislatura, i buscaran activament acords puntuals amb la resta de formacions polítiques".