ERC es prepara per fer fora el PSC del govern del Consell Comarcal del Bages

Els republicans portaven setmanes amb la decisió presa, però l'aplicació del 155 i l'autofoto d'Iceta amb la plana major popular a la manifestació de Barcelona, han fet esclatar el pacte

30 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 20:01h
El president del Consell Comarcal del Bages, Agustí Comas
El president del Consell Comarcal del Bages, Agustí Comas | Pere Fontanals

ACTUALITZACIÓ ERC confirma el trencament amb el PSC al govern del Consell Comarcal del Bages


ERC farà fora del govern del Consell Comarcal del Bages els consellers del PSC, en una decisió que es concretarà aquest mateix dilluns a la tarda. La formació republicana ha pres la decisió després del suport del PSOE a l'aplicació del 155 i en comprovar el beneplàcit del seu secretari general, Miquel Iceta, a fer-se una autofoto acompanyat de la plana major popular, aquest diumenge a la manifestació unionista de Barcelona.

La tensió entre els dos principals socis del govern comarcal es va aconseguir endarrerir gràcies al comunicat que van emetre els socialistes mostrant el seu desacord per la violència policial de l'1-O i demanant l'alliberament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Però el suport del PSOE a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució contra l'autogovern de Catalunya i, sobretot, l'autofoto que el secretari general del PSC, Miquel Iceta, es va fer amb membres del PP en la manifestació de Barcelona, han fet esclatar el pacte.

ERC té onze consellers al Bages, i el PSC, cinc. A partir d'aquí, els republicans, que mantenen el pacte amb Entesa, que té un conseller, poden continuar governant en minoria, o podrien fer-ho afegint a l'acord el PDeCAT, que té onze consellers, la CUP, que en té tres, o Demòcrates, que en té dos.