L'Ajuntament seguirà amb els controls fitosanitaris durant la matinada de dissabte

Aquesta acció pretén combatre la processionària de pins i cedres

Redacció
30 d'octubre del 2017
Actualitzat a la 13:02h
La Unitat de Parcs i Jardins de l'Ajuntament de Manresa ha comunicat que durant la matinada del divendres 3 al dissabte 4 de novembre, de les deu del vespre a les sis de la matinada, es farà una ruixada per combatre la processionària de pins i cedres al carrer Sant Antoni Abat, al parc del carrer Cintaires, al camp de futbol de Sant Pau, a la zona verda de la Culla i a la Casa Flors Sirera.

Aquestes zones són les que van quedar pendents en el control fitosanitari que es va portar a terme la setmana passada.

La processionària del pi és un insecte lepidòpter que ataca totes les espècies de pins i cedres. Les erugues d'aquest insecte construeixen un niu durant el mesos d'hivern, el característic niu de pèls de color blanc, d'on surten per alimentar-se. Els arbres atacats redueixen el seu creixement, es debiliten i poden quedar molt malmesos.

Aquest control, per tant, és una mesura necessària per a la salut dels arbres i el tractament es farà amb un equip atomitzador per arribar a qualsevol part de l'arbre. L'actuació es realitza en horari nocturn per evitar molèsties als veïns. 

És recomanable que els ciutadans que visquin en aquestes zones, tanquin, durant les hores en què es durà a terme l'acció, portes i finestres. També se'ls insta a retirar els animals domèstics, els aliments i objectes dels balcons i se'ls demana que no passin per sota de la màquina aplicadora durant la feina.