Bona actuació dels Tirallongues a Manlleu en la diada dels Nyerros de la Plana

5 de 7 descarregat pels Tirallongues a Manlleu
5 de 7 descarregat pels Tirallongues a Manlleu | Tirallongues
Redacció
30 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 8:47h
Aquest passat diumenge la Colla Castellera Tirallongues de Manresa va actuar a Manlleu juntament amb els Nyerros de la Plana i els Castellers de Caldes, amb motiu de la Diada dels Nyerros.

A les 12 en punt del migdia va començar la Diada amb uns quants pilars de 4 d'entrada. Tirallongues en feien tres de simultanis i les altres dues colles en feien dos de simultanis cada una.

Els manresans portaven a plaça una actuació valenta, però no de màxims, la qual cosa els va servir per provar gent en noves posicions. Així doncs, començaven l'actuació amb un parat 5 de 7, que van descarregar sense problemes. En segona ronda van descarregar un 4 de 7, un castell que es va moure una mica però que van defensar bé. I en tercera ronda van tirar un 4 de 7 amb agulla que es va haver de treballar molt en la descarregada del castell, i que finalment un cop carregat el pilar de l'agulla, tot baixant l'enxaneta va caure per un costat sense conseqüències per la nena, quedant el castell com a carregat. Per acabar els de la camisa ratllada van descarregar un pilar de 5.

Els Nyerros de la Plana, que van obrir plaça, van descarregar un 3 de 6 amb agulla, una torre de 6 i un 4 de 6, acabant l'actuació amb un pilar de 5. I els Castellers de Caldes, per la seva banda, van descarregar un 3 de 7, un 3 de 6 amb agulla i una 4 de 6, acabant amb 3 pilars de 4 simultanis.

Ara els Tirallongues encaren ja el final de temporada. El proper cap de setmana tenen la seva Diada, amb l'actuació de Vigílies el dissabte a les 6 de la tarda a la Plaça Sant Domènec amb els Nyerros de la Plana, i l'actuació de Diada el diumenge a les 12 del migdia a Crist Rei juntament amb els Castellers de Caldes i els Castellers de l'Alt Maresme. Una Diada que ha de servir als manresans per mostrar els millors castells que tenen en cartera i que han anat treballant als assajos durant tot l'any, en una temporada que, ara si, s'han pogut descarregar castells de 8, concretament el 4 de 8 s'ha descarregat en quatre ocasions.