El Cd'E Manresa perd contra el Cardedeu i es despenja de dalt (1-2)

Els manresans han fet una primera part plana que ha sentenciat el matx 0-2

José Antonio Sánchez
29 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 23:51h
Tres de tres. El Cardedeu ha guanyat al Congost les tres vegades que l'ha visitat. Tres de cinc. El Manresa ha perdut tres dels cinc partits que ha jugat aquesta temporada al seu camp, un camp que comença a ser un problema. Tot el contrari de quan l'equip blanc-i-vermell juga lluny del Congost, doncs encara no ha perdut com a visitant. Una primera part plana del Manresa (0-2 al descans) ha sigut massa llast pels deixebles de Jose Solivelles, que malgrat han posat tota la carn a la graella a la represa, no han arribat a temps per evitar una nova desfeta davant la seva parròquia.

El Cardedeu, d'inici, va sorprendre un Manresa que potser no s'esperava un rival que jugava sense complexos. El joc local, massa pla i sense la continuïtat necessària per crear problemes a la rereguarda visitant, va ser contrarestat per un Cardedeu que durant algunes fases de la primera part va ser superior en desgast i en el moviment de la pilota. Amb aquest panorama i amb les dificultats que trobava el Manresa per ficar-se amb perill dins l'àrea rival, només en xuts des de més enllà de l'àrea gran es va posar a prova el porter visitant.

Brian, als 11', amb un xut potent però massa centrat no aconseguia sorprendre Mata. Poc després arribaria el primer gol de la tarda gràcies a un llançament de falta directa de Beltrán, qui feia passar la pilota per sobre de la tanca manresana i avançava el seu equip al marcador (14'). Era d'hora encara i hom creia que el 0-1 es quedaria en mera anècdota. El Manresa no va canviar la marxa malgrat el gol rebut i el guió va continuar exactament igual. Als 21' era Chipi qui, també des de fora de l'àrea, aconseguia aportar a les estadístiques locals el segon xut a porteria, encara que va ser un xut massa previsible que Mata va atrapar sense problemes. Als 28' ja es va veure clar que el 0-1 no seria pas anecdòtic. Després d'una falta a favor del Manresa, la defensa visitant va refusar una pilota que va caure a peus de Beltran, qui es trobava més avançat que el darrer defensor manresà però que va quedava totalment habilitat ja que era a camp propi. El capità vallesà va encarar tot sol cap a la porteria del gol nord de l'estadi i va batre Tienda amb un xut ras i col·locat, des de fora de l'àrea. El 0 a 2 ja començava a ser preocupant. I més encara quan res del guió va canviar, pràcticament, fins arribar al descans.

Després de la típica l'arenga al vestidor, el Manresa va sortir a menjar-se al seu rival a la represa. Els segons 45 minuts van ser un monòleg blanc-i-vermell, des del primer al darrer minut. Tienda, pràcticament, va ser un espectador més. La primera gran ocasió va sortir dels peus de Biel Rodríguez amb un xut des del balcó de l'àrea que es va estavellar a la soca del pal (55'). Aquí podia haver canviat la història, amb un gol de diferència al marcador i més de mitja hora per jugar-se. Després es viuria un rosari d'arribades i d'ocasions a l'àrea visitant, però que una rere l'altre el Manresa aniria desaprofitant. Als 59' Biel Rodríguez culminava amb un xut franc però sense encert la millor jugada del seu equip durant el partit. Després (69') era Javi López qui, de cap i a boca de gol, feia lluir-se al porter visitant. Poc després (73') era Brian qui, també de cap i a boca de gol, feia passar la pilota a prop de la porteria de Mata. Agus era el següent a tenir l'1 a 2 al seu abast arran d'un llançament de cantonada; el central manresà va saltar més que els seus rivals però la pilota va sortir a fora per poc (80'). Un minut després Moha xutava des de molt lluny i la bimba fregava el travesser. Als 86' era de nou Agus, aquesta vegada amb el peu, qui feia passar la pilota molt a prop del pal després d'un xut des de fora de l'àrea. Acte seguit Marçal Lladó va centrar al cap de Javi López, qui després d'una rematada franca feia lluir-se de nou al porter visitant. L'atac i gol manresà va tenir el seu premi a les acaballes, quan ja s'havia entrat en temps afegit i quan estava a punt de complir-se el primer minuts dels cinc que l'àrbitre va allargar. Agus temperava un centre al cap de Javi López i aquest, aquesta vegada sí, encertava a col·locar la pilota fora de l'abast de Mata. Fins el darrer alè el Manresa va tenir el seu rival penjat del travesser, però el Cardedeu es va defensar amb ungles i dents i va aconseguir la segona victòria de la temporada. Aquesta vegada en un camp en que ja comença a ser habitual que volin els punts. Caldrà seguir buscant l'equilibri.