Isa Pozo i Jaume Oliva, campions mixtes en la Lliga Estatal de Ral·lis d'Escalada

Els manresans Isa Pozo i Jaume Oliva, esquerra i dreta
Els manresans Isa Pozo i Jaume Oliva, esquerra i dreta | Arxiu particular
Redacció
29 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 20:06h
Els manresans Isa Pozo i Jaume Oliva han guanyat a la categoria mixta i han quedat segons a la classificació absoluta en la final de la Lliga Estatal de Ral·lis d'Escalada.

La Cabrera (Madrid), El Chorro (Màlaga), Riglos (Huesca), Leiva (Múrcia) i El Penyon d'Ifach (Alacant), han estat les cinc proves de la lliga. Totes les proves són molt diferents quant a tipus de roca, llargària de les vies, descensos i equipament.

La competició consisteix en escalar el màxim de rutes possibles entre els 100 i els 500 metres d'alçada en 12 hores. Cada ruta d'escalada té una puntuació en funció de la longitud i dificultat. Els equips estan formats per dos escaladors.

Els participants escalen i baixen corrent, cada cop més ràpid, durant les 12 hores que dura la competició. Això, ja és una Ultra d'Escalada.

Enguany les lesions han respectat els manresans que han guanyat les proves de Riglos i Leiva, i a la resta han quedat segons, fins aconseguir el campionat en categoria mixta i el subcampionat en categoria absoluta.