Bona afluència de públic en el primer dia del Mercat de Tardor de Món Sant Benet

Les parades de gastronomia i artesania i les activitats infantils, grans atractius del certamen que repetirà diumenge

Actuació infantil amb Xarop de canya durant el Mercat de Tardor de Món Sant Benet
Actuació infantil amb Xarop de canya durant el Mercat de Tardor de Món Sant Benet | MSB
Redacció
28 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 17:45h
El mercat de Tots Sants de Món Sant Benet ha arrancat aquest dissabte amb una molt bona afluència de visitants. L'oferta de parades de gastronomia i artesania, les activitats infantils i les visites al monestir han estat els grans protagonistes d'un certamen que repetirà diumenge, de 10 del matí a 7 de la tarda.

L'afluència de visitants ha estat constant al llarg de la jornada, malgrat que el punt més àlgid s'ha viscut a mitja tarda. Les prop de 40 parades de productes gastronòmics de proximitat i/o temporada, i artesans han estat un dels grans al·licients, alhora de la gran oferta d'activitats i espectacles per a la quitxalla.

De la primera de les jornades destaca la seguida cercavila que s'ha dut a terme, aquesta tarda, pels diferents racons de la plaça a càrrec de la companyia  Xarop de Canya. A través de la música i en forma de conte, han acostat el producte de temporada als més menuts. També, els tallers de cuina infantil, que es repetiran diumenge, han exhaurit les places.

Land art i Món Sant Benet

El passat de monestir de Sant Benet ha pres forma a través del muntatge capitanejat per l'entitat Land Art Associació de Catalunya. Durant tot el dia i amb el suport dels visitants, s'ha creat un conjunt de dotze circumferències, elaborades amb fulles de morera, amb el que s'ha volgut posar de manifest el recorregut històric i culturals dels dotze segles de vida del monestir.

Destacar que, al llarg de la jornada de demà, s'elaborarà una nova construcció. En aquest cas pretén difondre la importància que va tenir el gel en la vida dels monjos benedictins, entre els segles XVII i XIX, i emprarà vegetació de l'entorn del complex per a fer-ho possible.

Tres visites per a tots els públics

La possibilitat de conèixer el passat medieval de Sant Benet, endinsar-se en l'antiga residència d'estiu del pintor modernista Ramon Casas, i la nova visita familiar de tardor que permet descobrir Sant Benet amb els cinc sentits han dut, durant tota la jornada, a centenars de visitants al monestir.

Diumenge, de 10 a 19h

Demostracions d'oficis artesanals, activitats d'experimentació per als més petits, passejades en ponis i una àmplia oferta gastronòmica han completat el cartell d'un certamen que diumenge, de 10 del matí a 7 de la tarda, viurà la segona i darrera de les jornades amb una àmplia oferta d'activitats, tallers, visites i nous espectacles.

Tardor a Món Sant Benet

El mercat de Tots Sants és un dels plats forts de La Tardor a Món Sant Benet. L'equipament ha programat sis setmanes d'activitats especials vinculades a aquesta estació de l'any.

La nova visita familiar de tardor al monestir, Pa amb vi i sucre, que es va estrenar la setmana passada i que es repetirà cada dissabte; els tallers familiars de cuina medieval i de tardor; i l'aposta pel producte de temporada als tres restaurants de complex són els grans distintius de “La Tardor a Món Sant Benet”, que es perllongarà fins al 3 de desembre.