Manresa obre el curs escolar reconeixent les activitats de les escoles per la salut

Obertura oficial del curs escolar a Manresa
Obertura oficial del curs escolar a Manresa | AjM
Redacció
28 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 12:19h

L'acte d'inici del curs escolar 2017-2018 ha tingut lloc aquest dimecres a l'Escola Joviat amb la participació dels centres de primària, secundària, batxillerat, de cicles formatius i d'ensenyaments artístics, llars d'infants i altres representants de la comunitat educativa de Manresa.

La primera intervenció ha anat a càrrec del director general de l'Escola Joviat, Josep Codina, que ha donat la benvinguda als assistents que omplien la sala Montserrat del centre educatiu.

A continuació, la regidora d'Ensenyament i Universitats de l'Ajuntament de Manresa, Mercè Rosich, ha anat donat pas a la presentació dels diversos projectes que han portat a terme els centres educatius de Manresa durant el curs passat, a càrrec de professors i alumnes: el programa Salut a l'escola de l'Ajuntament de Manresa, el projecte Salut Integral Valentí Fuster i la Setmana de la Salut de l'Escola Renaixença, el projecte Benestar de l'Escola Joviat, el projecte Obertament de l'Institut Lluís de Peguera, el projecte Música en vena del Conservatori Municipal de Música de Manresa i el projecte Tastet de Salut del programa Laboràlia.

Un cop presentats els projectes, s'ha lliurat un diploma als alumnes amb la millor nota final de l'expedient acadèmic dels cicles formatius de l'Escola Joviat, Escola d'Art, Institut Guillem Catà i Institut Lacetània. En l'apartat de Cicles Formatius de Grau Superior han estat reconeguts Jesús Morgado Vera (Il·lustració. Escola d'Art), a títol pòstum; Daniel Ramos Lladó (Desenvolupament d'aplicacions web. Institut Lacetània), Aicha Gharbaoui Llorente (Animació Sociocultural i turística. Institut Guillem Catà), Marina Moreno Gutiérrez (Imatge per al diagnòstic i medicina nuclear. Escola Joviat. I en el de Grau Mitjà, Javier Oviedo Agudo (Assistència al Producte Gràfic Imprés. Escola d'Art), Eder Rene Cruz Davila, (Manteniment Electromecànic. Institut Lacetània); Andrea Pé ;rez López (Activitats comercials. Institut Guillem Catà) i Cristina Camprubí Torraguitart (Serveis de restauració.Escola Joviat).

En acabar, la directora adjunta dels Serveis Territorials d'Ensenyament de la Catalunya Central, Anna Torruella, ha pronunciat unes paraules i el parlament de cloenda ha anat a càrrec de l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, que ha lloat el paper dels mestres i de l'escola catalana com a pilar de la convivència i de la democràcia en uns moments complicats per al país.

Finalment, aquest acte d'inici del curs escolar a Manresa s'ha tancat amb l'actuació del grup vocal Cromàtics del Conservatori Municipal de Música de Manresa dirigit per Joan Pau Chaves.

En acabar, els assistents han pogut visitar l'exposició dels treballs efectuats per l'Escola Municipal d'Art de Manresa i els alumnes del projecte Laboràlia, situada al vestíbul de l'Escola d'Hoteleria Joviat, així com les noves aules del centre.