L'ICL Manresa rep el Barça B en horari habitual

Per primer cop sonarà el nou himne al Nou Congost

L'ICL Manresa juga contra el Barça B aquest cap de setmana
L'ICL Manresa juga contra el Barça B aquest cap de setmana | BàsquetManresa
27 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 19:12h
Dia d'estrena i reestrena al Nou Congost. Els aficionats que vagin al pavelló sentiran in situ el nou himne per primera vegada. Tots es trobaran als seients la lletra per poder-lo cantar. La posada en escena ha de ser la primera cistella d'un duel contra el Barça B (diumenge, 19:00) que no serà gens fàcil. Per primer cop en tota la temporada es recupera l'horari de bàsquet a la capital del Bages.

Aleix Duran podrà comptar amb tots els seus efectius

Aleix Duran ha pogut treballar tota la setmana amb els deu integrants del primer equip. L'únic jugador que està parat és l'egipci Ahmed Khalaf, que pertany al vinculat però que treballa diàriament amb la primera plantilla. La seva lesió ha afectat els entrenaments. Álex Mazaira ha desenvolupat el seu rol en les sessions preparatòries. La setmana ha transcorregut amb normalitat. La victòria contra l'Araberri ha ajudat a la plantilla. L'ICL Manresa necessita millorar en molts aspectes. Però si es guanya sempre és més fàcil construir. 

Amb confiança però conscients que cal millorar

L'ICL Manresa duu tres victòries seguides i ha vençut els dos darrers desplaçaments de forma ajustada. Les victòries són sempre un augment en la moral de l'equip. "L'equip ha mostrat ser competitiu. Als moments ajustats hi sap ser i sap què ha de fer", explica Duran. El tècnic remarca que no vol que l'equip confongui la confiança en ser més constants i tenir més iniciativa en els partits. 

Controlar el ritme serà continua sent una mostra d'identitat

Forma part de la llibreta de Duran. Ritme, ritme i més ritme. És la clau. Ara, un aspecte és córrer i l'ICL Manresa no ho deixarà de fer perquè el seu rival també vulgui fer-ho. Però el què no pot fer cap equip és deixar-se dominar pel ritme. "Has de córrer quan toca però quan el ritme no és favorable s'ha de saber parar i gestionar la situació. A Araberri, ho vam fer malament a la primera part i bé a la segona", comenta Duran. 

Retorn a l'horari habitual

El duel contra el Barça B serà el primer de la temporada en l'horari històric del Nou Congost. Més que retornar a aquest horari Duran destaca un retorn a la normalitat després de tres caps de setmana seguits amb desplaçaments. Dos dels quals, Melilla i Palència, han estat cansats. Les càrregues físiques que impliquen els viatges s'han tingut en compte a l'hora de programar la preparació. L'entrenador terrassenc valora jugar un partit a la setmana ja que la plantilla va ser concebuda per jugar en aquest lapse de temps. 

Dubtes en la convocatòria del Barça B

A hores d'ara és una incògnita saber quins jugadors del Barça B trepitjaran el Nou Congost el proper diumenge. Alfred Julbe no sap si podrà comptar amb Marc Garcia i Rodions Kurucs. Ambdós tenen fitxat de filial però estan en dinàmica de primer equip. Aquesta temporada han jugat en dos dels cinc partits disputats. El duel de Lliga Catalana LEB serveix en certa forma per fer l'scouting ja que la plantilla del Barça B només variarà en dos o tres components. "Això sí, de primer nivell europeu", assegura el tècnic de l'ICL Manresa. En cas de ser-hi, Duran demana que els seus jugadors hi estiguin a sobre sense oblidar la resta de rivals que també tenen molt bon nivell. Un d'ells és Volodymyr Gerun. El pivot ja va demostrar a l'estiu les seves capacitats. A més, és el jugador més valorat de la lliga.
Arxivat a