Els físics Obradors i Ribas, inauguren el curs escolar dels 90 anys del Lluís de Peguera

Els dos físics, reconeguts a nivell internacional, després de fer un ràpid repàs als seus records per l'institut, van fer una explicació magistral, i extraordinàriament didàctica, sobre ciència

Acte d'inauguració escolar del 90è aniversari del Lluís de Peguera
Acte d'inauguració escolar del 90è aniversari del Lluís de Peguera | Lluís de Peguera
Redacció
27 d'octubre del 2017
Actualitzat el 30 d'octubre a les 20:07h
La inauguració escolar del 90è aniversari del Peguera va ser d'alçada. 150 persones no es van voler perdre el debat entre dos físics, Xavier Obradors i Ignasi Ribas. Els dos manresans, ex alumnes de l'institut, van desgranar la xerrada que es presentava sota el títol De la nanociència a l'espai.

Els dos físics, reconeguts a nivell internacional, després de fer un ràpid repàs als seus records per l'institut Lluís de Peguera, van fer una explicació magistral, i extraordinàriament didàctica, sobre ciència. Van permetre entendre que és la nanociència i els seus aplicatius en el dia a dia, mentre que, a l'hora, vam entendre quina petita part ocupem nosaltres a l'espai. Gairebé tres quarts d'hora d'amena explicació que va fer les delícies de totes les persones congregades.

Prèviament, en l'acte presentat per Anna Rotllan, la directora de l'institut Lluís de Peguera, Assumpta Pla, va explicar el treball del dia a dia de l'institut i l'adaptació a les noves tecnologies i demandes educatives actuals, de les quals el Lluís de Peguera en continua sent pioner.

Durant l'acte també es va poder escoltar una part de la peça viatge cap a Itaca interpretat per alumnes de l'institut. La regidora d'Ensenyament i Universitats, Mercè Rosich que va queixar-se del que considera un injust tractament que s'està fent en alguns sectors de l'escola catalana.

La cloenda de l'exitosa inauguració del curs escolar va finalitzar amb l'actuació al piano de l'ex alumne Xavier Ricarte que al piano va improvisar un tema tenint com a base l'aniversari feliç que tothom va acabar cantant, en peu, per celebrar els 90 anys del Peguera.

El 28 de novembre, el proper acte

Els actes de celebració de l'institut Lluís de Peguera seguiran el proper dia 28 de novembre amb la presentació del vi commemoratiu del 90è aniversari de l'institut. Es tracta d'un vi elaborat especialment per a la commemoració per la bodega Collbaix de Manresa. La presentació es farà a la Sala d'Actes del Centre Cultural del Casino.