Batanés respon a ERC que no trencarà amb el PSC perquè el seu acord és municipalista

En una carta adreçada a Jesús Valero, l'alcalde de Sant Fruitós recorda que els regidors socialistes han mostrat el seu desacord amb les càrregues de l'1-O i amb l'aplicació del 155

27 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 11:54h
L'alcalde de Sant Fruitós, Joan Carles Batanés
L'alcalde de Sant Fruitós, Joan Carles Batanés | AjSFB
L'alcalde de Sant Fruitós, Joan Carles Batanés, -del grup independent Gent fent Poble- ha respost la demanda del president local d'ERC, Jesús Valero, en la qual li demanava que trenqués el pacte amb el PSC arran del suport del PSOE a la intervenció de l'autogovern català a través de l'article 155 de la Constitució, dient-li que, malgrat "no podent ser aliè a les qüestions de país", el pacte entre Gent fent Poble i el PSC, és un acord municipalista.

En la carta, Joan Carles Batanés alega que el pacte entre totes dues formacions es basa en "treballar per Sant Fruitós de Bages i bolcar-nos ens allò que sigui el millor pel poble estrictament". En aquest sentit, l'alcalde transmet a Valero que l'acord de govern "és ferm" i "està donant bons resultats i per tant gaudeix de l'aprovació d'una part significativa dels nostres veïns i veïnes".

A més, Batanés li trasllada que els dos regidors del PSC a Sant Fruitós han manifestat de forma pública "la reprovació pels fets violents ocorreguts el dia 1 d'octubre a mans de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional", i també s'han mostrat "en contra de l'aplicació de l'Article 155 de la Constitució Espanyola a Catalunya".

L'alcalde, que agraeix el to del requeriment de Valero, entén que en aquests moments cal "una dosi de tolerància molt gran envers a aquelles persones que des del respecte als demés no opinen cent per cent igual que nosaltres".
 

Carta de l'alcalde de Sant Fruitós al president local d'ERC