Un centenar de comerciants i empresaris del Bages fan públic el seu rebuig al 155

Els signants afirmen que "no marxen del país i que confien que les estructures del nou estat afavoriran el desenvolupament del ric teixit empresarial de Catalunya"

Redacció
26 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 20:48h
Un centenar d'empresaris i comerciants del Bages fan públic el suport a les institucions del país davant de l'aplicació de l'article 155. El manifest impulsat per entitats de l'àmbit econòmic, com ara el Cercle Català de Negocis i diverses associacions d'empresaris i comerciants de Manresa i comarca, ha rebut una primera llista de suports de prop d'un centenar d'empresaris i comerciants.

En el text expressen una "enèrgica condemna" a la pretensió de l'Estat de suprimir les institucions escollides pel poble català i denuncien la "irresponsabilitat de generar un clima d'inestabilitat social". Els signants afirmen, finalment, que "no marxen del país i que confien que les estructures del nou estat afavoriran el desenvolupament del ric teixit empresarial de Catalunya".

 
Els empresaris del Bages defensem les nostres institucions

Com ja és sabut, l'Estat espanyol ha aplicat l'article 155 de la constitució espanyola sobre Catalunya. Això comporta la supressió de les institucions escollides pel poble català de manera democràtica i una coacció a les estructures de cohesió social, com ara els mitjans de comunicació o la policia catalana, entre d'altres accions d'ingerència.

Com a empresaris del Bages, volem posicionar-nos a favor de la independència de les nostres institucions i al costat de la democràcia i dels drets de la ciutadania, alhora que denunciem la irresponsabilitat de l'Estat, que ha generat un clima d'inestabilitat social intolerable a Europa i en ple segle XXI.

Veiem mala intencionalitat de l'Estat, que amb un discurs de fallida econòmica, intenta que els emprenedors, els inversors i les empreses prenguin part en un conflicte que el govern de la Generalitat de Catalunya sempre ha volgut dialogat.

Com a agents econòmics i com a ciutadans volem posicionar-nos al costat de la gent que ha patit la violència per defensar la democràcia. 

Volem dir també a la ciutadania de Catalunya que nosaltres no marxem. Que ens quedem aquí i assumim amb responsabilitat la dificultat del moment.

Expressem la nostra confiança en el fet que les estructures d'un nou estat afavoriran el desenvolupament del ric teixit empresarial del nostre país i ens emplacem finalment a continuar treballant perquè Catalunya segueixi sent un motor econòmic que generi benestar per al conjunt de la població.

AinaTex; Anequip, Serveis Ramaders; Jordi Aragonés (Clima Aine, SCCL); Associació de Comerciants del Carrer d'Urgell; Bar Toni's; Jordi Bardina, Transportista; Marc Bernadich, professor d'Emprenedoria i Màrqueting de la FUB; Bosc Net, Jardineria; Bricolatge Margó; Cal Fornells, Animals de Companyia; Gemma Calmet (Psicologia i Coaching); Cansaladeria Servitja; Cansaladeria Torner; Bernardí Casals, agricultor i ramader; Casaments al Bosc; Centregràfic Serveis TIC Catalunya, SL; Cercle Català de Negocis; Santi Cervera, advocat; Construccions Metàl·liques Alonso, SCP; Damici Tèxtils, SL; Antoni Daura (Llibres Parcir, SL); Dos de Piques; Difoprint, SL; Esparbé, SA; Excavacions i Finques Silvestre Gimferrer, SL; Fent País, SCCL; Fragua Manresana, CB; Fruits Secs Rius; Jaume Galobardes, consultor de Producció; Josep-Lluís Gómez-Pando (La Factoria d'Imatges, SL); Holístic Bages, SCP; Hostal La Masia; Josep Jou Parrot; Kfè del Gimbe; Kocori, Estudi Gràfic; La General d'Espectacles; La Poma d'Eva; Llibreria Sobrerroca, SL; Joan Lugan (Matrius i Motlles Bages); Sergi Macià (Mutuacat); Josep Malé Guarch; Albert Martí Carreras; Vicenç Mauri (Gescoperlab, SL); Melen Papers; Joan Miralda (FUESBA); Marc Montaner, empresari metal·lúrgic; Jaume de Pedro, assessor econòmic; Míriam Ponsa (Creasilk, SL); Porquet Prat, SL; Protectora d'Animals de Manresa Aixopluc; Joan Puigcorbé (Revista El Divendres i Infopisos.cat); Quadrat, SL; Rètols Jobi; Ferran Revilla, Start App; S. Gol, SL; Fèlix Salido Torra; Mercè Sallés (Transpiñot); Jaume Torruella (Starg Bages, SL); Urema Servei Tècnic, SL; Vermuteria Santa Rita.