Junyent demana «evitar reaccions precipitades» davant la situació política actual

L'alcalde de Manresa ha fet aquestes declaracions després de l'impàs viscut aquest dijous arran de l'anunci de convocatòria d'eleccions que finalment no s'ha dut a terme

L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent
L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent | Adrià Costa
26 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 20:37h
L'alcalde Manresa, Valentí Junyent, demana "conservar la calma, evitar reaccions precipitades i, sobretot, mantenir la confiança en les nostres institucions", després de les incertes hores viscudes aquest dijous arran de l'anunci d'unes possibles eleccions autonòmiques a Catalunya davant l'amenaça de l'article 155, que finalment no s'ha produït.

Junyent ha volgut mostrar "el màxim suport al president, el govern i el Parlament", que s'han mantingut fidels "a la voluntat de donar compliment al mandat popular expressat a les urnes". En la seva intervenció pública el President ha explicat que ha fet un últim intent de reconduir la situació, que es "extremadament complicada, cap al diàleg i la negociació política". "La resposta del govern del PP", reflexiona Junyent, "ha estat mantenir la repressió contra Catalunya, i donar un cop a la democràcia i a la Constitució que diu defensar mantenint l'aplicació del 155".

Per això, l'alcalde de Manresa demana que "hem de ser capaços de conservar la calma, evitar reaccions precipitades i, sobretot, mantenir la confiança en les nostres institucions" que, fins ara, "s'han fet mereixedores d'aquesta confiança amb les decisions que han anat prenent en cada moment".