El ple de Súria aprova per majoria un acord contra l'aplicació del 155

ERC, aiS i el PDeCAT hi han votat a favor, el PSC en contra i els de GIIS s'han abstingut

Redacció
26 d'octubre del 2017
Actualitzat a la 13:03h
El ple municipal de l'Ajuntament de Súria va aprovar, per 8 vots a favor (PDeCAT, ERC i aiS), 2 vots en contra (PSC) i 3 abstencions (GIIS) un acord contra l'aplicació de l'article 155 de la Constitució Espanyola i la suspensió de l'autonomia de Catalunya. 

La sessió, celebrada aquest passat dimecres 25 d'octubre va tenir caràcter extraordinari i urgent. En l'acord aprovat es manifesta "el suport al Govern de Catalunya i al Parlament per fer efectiu el mandat popular del passat 1 d'octubre en els termes que estableix la Llei del Referèndum d'Autodeterminació i la Llei de Transitorietat Jurídica i Fundacional de la República aprovades pel Parlament de Catalunya". 

Un altre punt del document expressa la condemna a "la violació de drets fonamentals a Catalunya a través de les mesures repressives aplicades per l'Estat espanyol contra la població i les institucions catalanes". 

L'acord aprovat pel ple municipal serà transmès al President de la Generalitat, a la Presidenta del Parlament, a l'Associació Catalana de Municipis, a l'Associació de Municipis per la Independència, al Govern espanyol i als grups polítics del Parlament de Catalunya. 

Abans de l'aprovació d'aquest acord, en el ple d'ahir va ser rebutjada una esmena de substitució presentada pel grup municipal del PSC, amb el resultat de 2 vots a favor (PSC), 8 vots en contra (PDeCAT, ERC i aiS) i 3 abstencions (GIIS). En aquesta esmena s'expressava el rebuig a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució i s'instava el Govern de la Generalitat a no declarar la independència de forma unilateral, a convocar eleccions autonòmiques i a "retornar a la legalitat establerta" en el marc de l'Estatut d'Autonomia. 

En el primer punt de l'ordre del dia del ple municipal va ser aprovada la urgència de la sessió per 9 vots a favor (PDeCAT, ERC, aiS i PSC) i 3 abstencions (GIIS). La votació de la urgència del ple es va fer amb l'absència d'un regidor del grup municipal del PSC.
Arxivat a