El prgrama Erasmus+ arriba a l'Escola d'Hoteleria de la Joviat

Els alumnes de 3r curs de Cuina i Serveis compartiran experiències culturals i culinàries amb estudiants francesos

Redacció
26 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 11:31h
L'Escola d'Hoteleria de la Joviat ha entrat dins del món de l'Erasmus+, un programa finançat per la Unió Europea que té per objectius ajudar els estudiants a adquirir habilitats addicionals a través de l'estudi i la formació a l'estranger; millorar la qualitat de l'ensenyament a la UE; modernitzar els sistemes d'educació i formació professionals dels estats membres, i promoure la participació dels joves a la societat.

En el cas de l'escola manresana, els que es beneficiaran d'aquest programa seran els alumnes de tercer curs de Cuina i Serveis. Durant dos anys treballaran conjuntament amb els estudiants del Lycée et Centre de Formation Jeanne Delanoue (França) per tirar endavant el projecte Europchef, una iniciativa que pretén potenciar l'aprenentatge de la llengua francesa; intercanviar experiències a escala europea, i conèixer altres formes de treballar dins del món de la restauració i de la gastronomia.

Amb la voluntat de posar fil a l'agulla al projecte, els dies 17 i 18 d'octubre va tenir lloc, a la Joviat, la primera reunió amb el Lycée et Centre de Formation Jeanne Delanoue. En ella hi van participar, de la banda francesa, la professora d'espanyol Dominique Coutand; la professora d'anglès Guyleine Lambert, i la professora de sala Bénédicte Chupin; i, per part de la Joviat, el Director general, Josep Codina; el coordinador de l'Escola d'hoteleria, Jordi Pujol; la cap d'àrea d'idiomes, Núria Purtí; la responsable de comunicació, Gemma Pedragosa, i la professora de francès i coordinadora del projecte, Fina Tarifa.

L'objectiu d'aquesta primera reunió va ser posar en funcionament el projecte, concretar les actuacions i activitats que s'aniran fent al llarg de tot el curs en la matèria de francès, així com l'organització dels dos intercanvis que tindran lloc el gener i l'abril del 2018.