La direcció general de Carreteres millora la senyalització al Guix que el Montepio reclamava

Redacció
28 d'agost del 2009
576_1251461907guix_montepio
576_1251461907guix_montepio

Nova senyalització al Guix

En el decurs de les darreres setmanes la direcció general de Carreteres ha millorat la senyalització de la carretera C-16 a l’alçada del barri del Guix de Manresa, uns treballs que des de l’any passat havia reclamat de forma insistent el Montepio de Conductors i que l’administació catalana s’havia compromès a executar-los. Els nous rètols faciliten una correcta visualització, tant dels conductors de vehicles que van en direcció Berga com cap a el nucli urbà de Sant Fruitós i Navarcles. També queda reflectit l’accés al polígon d’activitat econòmica d’econòmica d’El Grau. Entre les accions a aquest sector que segons el Montepio queda pendent la senyalització horitzontal que consisteix en una línia discontínua que faciliti el canvi de via. El Montepio, a més a més, considera que seria convenient retirar la mitjana del tipus New Jersey que hi ha col•locada en sentit Berga i Sant Fruitós, en tractar-se d’element que fa incrementar el perill per als conductors.

En els darrers mesos, amb l’objectiu de millorar la seguretat viària, el Montepio ha pressionat davant la Generalitat perquè prengui mesures que tendeixin a reduir accidents. Entre els punts concrets hi ha alguns accessos a l’autopista de Berga, on és necessari reforçar la senyalització per tal d’evitar que cap vehicle s’incorpori erròniament a l’autopista.

Per altra banda, les gestions fetes davant la Generalitat han servit per corregir el rètol situat en un extrem del municipi de Santpedor que indicava que Berga era a 4 quilòmetres i Navarcles a 85.