El Consell Comarcal, en defensa de l'autogovern i de les institucions catalanes

El ple aprova en sessió extraordinària una moció urgent per aturar la suspensió de l'autonomia de Catalunya

Redacció
25 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 20:35h
La sessió plenària del Consell Comarcal del Bages, celebrada aquest dimecres 25 d'octubre, ha aprovat una moció urgent presentada per CiU i ERC-AM per aturar la suspensió de l'autonomia de Catalunya. D'aquesta manera, l'ens comarcal condemna la violació de drets fonamentals a través de les mesures repressives impulsades per l'Estat espanyol contra la població i les institucions catalanes amb l'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola. Tanmateix, el ple del Consell Comarcal del Bages manifesta a través d'aquesta moció el seu suport al Govern i al Parlament de Catalunya.

La moció aprovada pel Consell Comarcal del Bages consta d'un total de quatre punts:

Manifestar el suport al Govern de Catalunya i al Parlament per fer efectiu el mandat popular del passat 1 d'Octubre en els termes que estableix la Llei del Referèndum d'Autodeterminació i la Llei de Transitorietat Jurídica i Fundacional de la República aprovades pel Parlament de Catalunya.

Condemnar la violació de drets fonamentals a Catalunya a través de les mesures repressives aplicades per l'Estat espanyol contra la població i les institucions catalanes.

Instar el Govern espanyol i els partits que li donen suport a aturar la suspensió de l'autonomia de Catalunya que ja estan portant a terme i que volen reblar amb l'aplicació de l'article 155 de la Constitució Espanyola.

Comunicar aquest acord al President de la Generalitat de Catalunya, a la Presidenta del Parlament de Catalunya, a l'Associació Catalana de Municipis, a l'Associació de Municipis per la Independència, al Govern espanyol i als grups polítics del Parlament de Catalunya.

El primer dels punts s'ha aprovat amb els vots a favor de CiU, ERC-AM, CUP, GMCD, l'abstenció d'ICV-E i el vot en contra del PSC. El segon, tercer i quart punts de la moció han estat aprovats per unanimitat.