Una visita familiar plena de llegendes, novetat de «La Tardor a Món Sant Benet»

El mercat de Tots Sants i l'oferta gastronòmica dels restaurants de l'equipament posaran l'accent en el patrimoni agroalimentari

Món Sant Benet acollirà, aquest cap de setmana, una nova edició del Mercat de Tots Sants
Món Sant Benet acollirà, aquest cap de setmana, una nova edició del Mercat de Tots Sants | MSB
Redacció
25 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 15:10h
Món Sant Benet aposta aquesta tardor per una nova visita familiar plena de llegendes remotes. Sota el títol Pa amb vi i sucre, el recorregut, pensat per a petits i grans, repassa els mil anys d'història del monestir de Sant Benet i permet descobrir la seva màgia des d'una nova perspectiva: amb els cinc sentits. Partint de les històries i llegendes que han anat teixint el passat del monestir, el recorregut posarà l'accent en les olors, el gust i el tacte. 

Pa amb vi i sucre és la gran novetat de La Tardor a Món Sant Benet. En total s'han programat sis sessions que es duran a terme sempre en dissabte. Seran a les 6 de la tarda i es faran fins el 2 de desembre, incloent un petit tast.

La nova visita familiar al monestir ha donat el tret de sortida a La Tardor a Món Sant Benet. L'equipament ha programat sis setmanes d'activitats especials vinculades a aquesta estació de l'any. 

Aquest cap de setmana, sisè Mercat de Tots Sants

A banda de la visita especial, l'altre plat fort serà el Mercat de Tots Sants. El certamen se celebrarà aquest cap de setmana del 28 i 29 d'octubre, coincidint amb la festivitat de Tots Sants. Comptarà amb una quarantena de paradistes, que ompliran la plaça amb productes gastronòmics de proximitat i/o temporada, i artesans. A més, hi haurà degustacions gastronòmiques.

Una àmplia demostració d'oficis artesans, espectacles i tallers per als més petits completarà l'oferta del cap de setmana. El mercat se celebrarà dissabte de 10 del matí a 8 del vespre i diumenge fins a les 7 de la tarda. 

Del cartell de La Tardor a Món Sant Benet també destaca l'aposta gastronòmica pels productes de temporada que es plasmarà a la carta dels tres restaurants de l'equipament durant les sis setmanes de la campanya. A més, La Fonda, ubicat a l'edifici de La Fàbrica, ha previst un menú especial vinculat amb aquesta estació que es podrà degustar fins al 2 de desembre.

Acostar la cuina als més petits

En paral·lel, i també fins al 2 de setembre, Món Sant Benet acollirà cada cap de setmana dos tallers familiars especials de cuina. Les sessions, adreçades a infants de cinc a 14 anys, permetran aprendre a elaborar receptes amb productes de temporada -des de les castanyes a les figues seques-, descobrir com era la cuina de l'edat Mitjana i les receptes tradicionals de casa nostra. 

Els mitjans interessats a assistir a la visita especial Pa amb vi i sucre o venir a qualsevol de les activitats, poseu-vos en contacte amb el Departament de Comunicació de la Fundació.